.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 11:46

Κύπελλο enduro Νοτίου Ελλάδος, 4ος αγώνας, Χαλκίδα

 

 

Κερδίζει την γενική ο Κυριλής

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Ταυτόχρονα με την διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro, έγινε και αυτή του κυπέλλου. Ο 4ος αγώνας της χρονιάς έγινε στην Χαλκίδα, με την εκκίνηση να γίνεται στην παραλία, στο κόκκινο σπίτι. Οι συμμετοχές του κυπέλλου έφτασαν τις σαράντα πέντε και ξεπέρασαν αυτές του πανελληνίου. Ωστόσο, προστέθηκαν όλες μαζί και αύξησαν το θέαμα.

anigif

Διαφορετική διαδρομή

Η διαδρομή που είχαν να διανύσουν οι αναβάτες ήταν διαφορετική από του πρωταθλήματος, αφού σε κάποια σημεία υπήρχε σήμανση που άλλαζε την χάραξη. Οι αναβάτες είχαν να οδηγήσουν στις ίδιες ειδικές διαδρομές, στην κλειστή ειδική enduro που βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα με φυσικές ανηφόρες και κατηφόρες, συνολικής απόστασης πέντε χιλιομέτρων. Η άλλη ειδική ήταν τύπου Motocross, μία διαδρομή που οι τοπικοί αναβάτες χρησιμοποιούν για προπόνηση. Με άλματα τύπου τραπέζι, και πολλές εναλλαγές σε χώμα, άμμο, πέτρα και χαλίκι.

Αγωνιστικά

Ο Ηλίας Κυριλής κατάφερε να ανέβει για μία ακόμη φορά στο ψηλότερο σκαλί της γενικής κατάταξης, κερδίζοντας την κατηγορία Champion. Πίσω του βρέθηκε ο Παναγιώτης Θερριός με διαφορά 12.845’’ ενώ 3ος τερμάτισε στην γενική και την κατηγορία, ο Μιχάλης Ντουζένης, με διαφορά 22.332’’.
Στην κατηγορία Champion στις πίσω θέσεις βρέθηκαν οι Μιχάλης Προβιάς, Δημήτρης Καρπούζης, Μιχάλης Λαβασάς.
Στην ΚΕ1, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βούλγαρης με διαφορά 39’’ από τον Παναγιώτη Κορδονούρη, ενώ στο 1:44’’ βρέθηκε ο Θεόφιλος Κίτσης.
Στην ΚΕ2, ο Κώστας Αλεξόπουλος επιβλήθηκε του Στάθη Ρούσση με διαφορά 59’’ ενώ πίσω τους τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος με 1:14’’.
Στην ΚΕ3, o Θανάσης Παπαδημητρόπουλος κέρδισε τον Χρήστο Ακριώτη με διαφορά 3:25’’ενώ 11’’ πίσω του βρέθηκε ο Σταύρος Μαντζώρος στην 3η θέση.
Στην KES ο Γιώργος Νέγρης είχε 40’’ διαφορά από τον Γιώργο Χατζόπουλο ενώ ο Σπύρος Μαυραντζής συμπλήρωσε το βάθρο με 24’’ διαφορά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 12:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon