.
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 07:58

Fantic - Κερδίζει 5 Παγκόσμιους Τίτλους Enduro!

Η Fantic τελειώνει μια απίστευτη παγκόσμια σεζόν, που την στέφει ως τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή της χρονιάς: βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε πέντε κατηγορίες. Οι σημαντικές βαθμολογικές διαφορές έναντι των αντιπάλων ενισχύουν τις νίκες. [Δελτίο Τύπου]

Στο Santiago do Cacem, με το δεύτερο συνεχόμενο GP της Πορτογαλίας μετά από αυτό του Valpacos, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP 2023 ολοκληρώθηκε με τρεις παγκόσμιους τίτλους για τη Fantic, δύο εκ των οποίων ήρθαν μια μέρα νωρίτερα. Μάλιστα, το Σάββατο, ο Kevin Cristino (Fantic Racing) στην κατηγορία Νέων και η Jane Daniels (JET Fantic Racing) στην κατηγορία των Γυναικών στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές αφού κυριάρχησαν σε όλη τη σεζόν. Την Κυριακή, ήταν η σειρά του Jed Etchells (JET Fantic Racing): ο Άγγλος πήρε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Junior μετά από μάχη με τον άλλο αναβάτη της Fantic, τον Albin Norrbin (Fantic Racing). Επιπλέον η Fantic σήκωσε τον τίτλο στις κατηγορίες Junior 1 και Junior 2.

fntc23c.jpg

Το τελευταίο GP της Πορτογαλίας, που διοργανώθηκε από το Motoclub Motorsport St. Andrè, αποτελούνταν από τέσσερις ειδικές διαδρομές που επαναλαμβάνονταν για τρεις γύρους, για συνολικά 60 km. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο που έγινε ακόμα πιο δύσκολο από τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν τους τριάντα βαθμούς. Ο Jed Etchells είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Junior. Για τον αναβάτη του Isle of Mann, είναι ο δεύτερος τίτλος μετά την πρόσφατη κατάκτηση του βρετανικού πρωταθλήματος.

Ο άλλος οδηγός της Fantic, Albin Norrbin, τερμάτισε στη 2η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος μόλις δύο βαθμούς πίσω. Ο Σουηδός οδήγησε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας και τις δύο ημέρες του αγώνα, αλλά δεν του ήταν αρκετό για να ανέβει στο πρώτο βήμα του βάθρου. Οι δύο αναβάτες της Fantic ήταν τα αδιαμφισβήτητα αστέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior EnduroGP. Ο Jed είχε μια συγκλονιστική σεζόν με το Fantic XEF 250 του, τερματίζοντας στο βάθρο τις δεκατρείς από τις δεκατέσσερις ημέρες αγώνα και κατακτώντας τον τίτλο Junior 1. Με το Fantic XE 300, ο Albin κέρδισε πέντε grand prix από τα επτά που αγωνίστηκε, με ειδικούς χρόνους που του επέτρεψαν να κερδίσει σχεδόν τα μισά από αυτά. Η ανωτερότητα του Άγγλου και του Σουηδού αποδείχθηκε αφού κέρδισαν πάνω από το 75% των ειδικών διαδρομών.

fntc23b.jpg

Ο Kevin Cristino εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Νέων μια μέρα νωρίτερα. Η δεύτερη θέση του Σαββάτου ήταν αρκετή για τον αναβάτη της Fantic ώστε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής enduro για πρώτη φορά. Ο Kevin επιβεβαίωσε την υπεροχή του κερδίζοντας την Κυριακή. Ο Cristino ήταν τρομερός οδηγώντας το Fantic XE 125, με δώδεκα νίκες στις δεκατέσσερις και κερδίζοντας σχεδόν τις μισές ειδικές δοκιμές, με εξαιρετικούς χρόνους και για τη συνολική κατάταξη. Για τον κατασκευαστή με έδρα το Veneto, είναι η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία στην κατηγορία Νέων, μετά τις νίκες του Albin Norrbin (2021) και του Harry Edmondson (2022).

Η Jane Daniels γιόρτασε επίσης ήδη από το Σάββατο. Η Αγγλίδα για άλλη μια φορά δεν άφησε καμία ευκαιρία στους αντιπάλους της, κερδίζοντας και τις δύο αγωνιστικές ημέρες και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με συνολικούς βαθμούς, με οκτώ νίκες στις οκτώ. Για την 29χρονη Αγγλίδα, είναι ο δεύτερος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος με το Fantic XEF 250, ο τέταρτος στην τροπαιοθήκη της.

fntc23d.jpg

Jed Etchells (JET Fantic Racing): «Είμαι χαρούμενος με τον τίτλο που κέρδισα στις κατηγορίες Junior και Junior 1. Ήταν δύσκολο γιατί ο Albin Norrbin ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος για να νικηθεί.»

Kevin Cristino (Fantic Racing): «Επιτέλους, ο πρώτος μου παγκόσμιος τίτλος έφτασε στην κατηγορία Νέων. Ήταν μια τέλεια σεζόν, με την κατάκτηση του ιταλικού τίτλου και τώρα τον παγκόσμιο τίτλο ξανά στην κατηγορία Νέων. Μπορώ ακόμα να βελτιωθώ η έλξη γιατί τον Νοέμβριο, θα υπερασπιστώ τα ιταλικά χρώματα και θα πάω τον Fantic στο ISDE στην Αργεντινή, και μπορώ ήδη να το περιμένω με ανυπομονησία!».

Jane Daniels (JET Fantic Racing): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας σε μια δύσκολη και ζεστή μέρα. Ευχαριστώ το τσάι, την JET Fantic Racing και την Fantic για άλλη μια υπέροχη χρονιά!»

Albin Norrbin (Fantic Racing): «Τελείωσα τη σεζόν του 2023 κερδίζοντας και τις δύο ημέρες αγώνων, αλλά δεν μπόρεσα να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο κατηγορίας Junior. Δεν μετανιώνω γιατί τα έδωσα όλα και είμαι ακόμα ενθουσιασμένος με το τελική νίκη στην κατηγορία Junior 2.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 08:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon