.
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 21:47

MotoGP, Ινδονησία – Τραυματίας και με νέα πτώση μεν, 3ος δε της Παρασκευής ο Marco Bezzecchi!

Έχουν περάσει πέντε ημέρες μετά την επέμβαση του Marco Bezzecchi στην κλείδα λόγω τραυματισμού σε προπόνηση, οπότε μια πτώση με το καλημέρα στη Ινδονησία, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Δεν πτοήθηκε ωστόσο!

Για την ακρίβεια, ο αναβάτης της Mooney VR46, είχε σημειώσει τον 5ο ταχύτερο χρόνο και βρισκόταν σε ακόμα καλύτερο γύρο όταν έπεσε, ευτυχώς γλυτώνοντας τα χειρότερα. Ο Bezzecchi αργότερα αποκάλυψε ότι τοποθέτησε με συγκεκριμένο τρόπο το σώμα του καθώς γλιστρούσε για να θυσιάσει ένα άλλο μέρος του και να αποφύγει χέρια και ώμους όταν χτύπησε την παγίδα με χαλίκι:

«Μόλις γλιστρούσα, προσπάθησα να κρατηθώ… έκαψα τον κ#λο μου για να μην χτυπήσω τα χέρια μου! Ευτυχώς, όταν μπήκα στο χαλίκι ήταν εντάξει», δήλωσε γελώντας.

Ο νεαρός Ιταλός έλαβε το επίσημο ΟΚ από τους γιατρούς του MotoGP για να συνεχίσει μετά την πρωινή συνεδρία και κατέπληξε την ομάδα του σημειώνοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο το απόγευμα. Παλεύοντας για να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες του τίτλου, ο Bezzecchi ήταν πίσω μόνο από τις Aprilia των Aleix Espargaro και Maverick Vinales και μπροστά από τους επίσης διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος, Jorge Martin και Francesco Bagnaia στην 5η και 16η θέση, αντίστοιχα.

«Λοιπόν, ο πόνος είναι εκεί. Περίμενα λίγο περισσότερο, αλλά μόνο και μόνο επειδή είπα στον εαυτό μου: «Θέλω να περιμένω το χειρότερο. Με επηρεάζει ιδιαίτερα σε κάθε φρενάρισμα. Οπότε δεν μπορώ να αποδώσω με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε γύρο. Για παράδειγμα, σήμερα το απόγευμα ξεκίνησα αργά. Και μετά γύρο με γύρο πήγαινα πιο γρήγορα. Σήμερα πήρα μερικά παυσίπονα, όχι πολύ δυνατά, αλλά τίποτα τρελό. Δεν θέλω να πάρω ισχυρά παυσίπονα. Αλλά εξαρτάται από το πώς θα πάει ο πόνος αυτές τις μέρες. Η πτώση στο Misano ήταν επώδυνη. Αλλά τώρα είναι πολύ πιο οδυνηρή. Αλλά αν πάω καλά, σίγουρα, η σαμπάνια είναι πολύ καλό παυσίπονο!»

Αναλογιζόμενος την απόφασή του να οδηγήσει, ο Bezzecchi αποκάλυψε ότι ο αρχικός του στόχος ήταν να επιστρέψει για το Phillip Island, το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Όταν επέστρεψα σπίτι τη Δευτέρα το πρωί μετά το χειρουργείο, ένιωσα πολύ χάλια. Έτσι, η πρώτη σκέψη ήταν να παραλείψω αυτόν τον αγώνα και μετά να πάω απευθείας στο Phillip Island. Όμως τη Δευτέρα πήγα στο γυμναστήριο για να προσπαθήσω να δουλέψω με τον Carlo και όλο το πλήρωμά μου. Και μετά την Τρίτη, όταν ξύπνησα στο σπίτι, ένιωσα απίστευτα καλύτερα.

Έμοιαζα καλύτερα, ένιωθα καλύτερα, κουνούσα περισσότερο το χέρι και είχα περισσότερη δύναμη με λιγότερο πόνο. Είπα λοιπόν «Εντάξει, θέλω να δοκιμάσω σήμερα στο γυμναστήριο και μετά απόψε θα αποφασίσω». Και μετά φυσικά ήθελα να προσπαθήσω. Δεν ήταν όλοι σύμφωνοι. Αλλά στο τέλος, προσπάθησα να πείσω τους πάντες, ειδικά τη μαμά μου! Αλλά ναι, μετά το πρωί της Τετάρτης έκανα έναν τελευταίο έλεγχο με τον γιατρό και είπα «ΟΚ, ξεκινάω». Πήρα το αεροπλάνο και έφτασα σήμερα το πρωί».

Εντωμεταξύ, ο μέντορας και ιδιοκτήτης της ομάδας Valentino Rossi, είχε αρχικά κάποιες αμφιβολίες αλλά σύντομα ο Marco τον «κάλυψε»: «Στην αρχή, ήταν λίγο πιο συντηρητικός από εμένα, αλλά μόλις του είπα «Νιώθω καλά, νομίζω ότι μπορώ να προσπαθήσω». Συμφώνησε μαζί μου. Αλλά είναι αναβάτης, καταλαβαίνει».

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 21:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon