.
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 20:01

Johann Zarco - Φεύγει από τη Prima Pramac, πάει στη LCR Honda

Μετά από τρία χρόνια μαζί, οι Johann Zarco και Prima Pramac Team θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος αυτής της σεζόν με το μεγάλο στοίχημα του Zarco να είναι η μετάβαση από τη Ducati στη Honda.

Δεν πήρε πολύ στις σχετικές φήμες να γίνουν... πραγματικότητα, με το Johann Zarco να προχωρά σε μια κίνηση που σήκωσε κύμα συζητήσεων. Ανακεφαλαιώνοντας τον καιρό που πέρασε με την Pramac, ο Γάλλος έχει μέχρι στιγμής 12 τερματισμούς στο βάθρο ενώ είναι και 5ος στο τρέχον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Ο 33χρονος, δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, υπέγραψε με την LCR Honda για τις σεζόν 2024 και 2025, δηλώνοντας τα εξής:

«Είχα μερικές εβδομάδες να σκεφτώ, ακόμα και με καλά αποτελέσματα δύο, ακόμη και τρία χρόνια με την Pramac Team, ήταν πάντα δύσκολο να υπογράψω ξανά. Τώρα υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές Ducati, πολλά νεαρά παιδιά, φαίνεται ότι δεν είμαι σίγουρος αν θα ήμασταν με την Pramac ή άλλη ομάδα με την Ducati. Έτσι. η προσφορά και η συζήτηση με τη Honda και τον Cecchinello ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, για να αποκτήσω αυτή την ευκαιρία για αυτό το project για δύο χρόνια.

Ξέρω τον εαυτό μου όταν είμαι στη μοτοσυκλέτα, δίνω πολλά και μπορώ να δώσω επίσης καλές πληροφορίες και να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω μεγαλώσει πολύ από το 2019 (μια δύσκολη χρονιά όταν ο Zarco «χώρισε» με την KTM στη μέση της σεζόν) και έχω αυτή την εμπειρία με τη Ducati.

Αλλά η Honda είναι μια άλλη ιστορία, ακόμα κι αν δυσκολεύονται τώρα, δεν έχουν τη μοτοσυκλέτα που κερδίζει αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ακόμα Honda και έχουν τη δύναμη να επιστρέψουν, αν βρουν τον σωστό τρόπο για την ανάπτυξη. Θα είμαι λοιπόν ο πιο περήφανος αν μπορώ να είμαι μέρος αυτού και πολύ χαρούμενος αν μπορώ να το διασκεδάσω. Είναι μια άλλη ιστορία.

Έχω ακόμα πολλούς αγώνες με την Pramac. Φαίνεται όταν μιλάμε ότι είναι ήδη το 2024, αλλά έχουμε μισή σεζόν να κάνουμε. Και η Ducati εξακολουθεί να δίνει ό,τι καλύτερο για μένα όπως και εγώ, είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε. Νομίζω ότι τα βάθρα είναι ακόμα εκεί, πρέπει να παλέψουμε με την Pramac για την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα των ομάδων και ακόμη και για μένα, η πρώτη πεντάδα στο πρωτάθλημα συνολικά θα είναι μεγάλη ικανοποίηση.»

Paolo Campinoti – Pramac Team Principal : «Μαζί με τον Johann περάσαμε τρία υπέροχα χρόνια με την ομάδα, επίσης χάρη στο μεγάλο ταλέντο του, μπόρεσε να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο τον οδήγησε να είναι ο ηγέτης της ομάδας του πρωταθλήματος MotoGP. Για αυτόν τον λόγο, μπορώ μόνο να στεναχωρηθώ που δεν θα τον έχουμε ξανά στην οικογένειά μας την επόμενη σεζόν, αλλά του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον του. Τώρα δεν μπορώ να μην τον «απολαύσω» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, περιμένοντας ακόμα σπουδαία πράγματα από αυτόν».

Gino Borsoi – Pramac Team Manager : «Ήταν τιμή και χαρά που μπόρεσα να δουλέψω με έναν αναβάτη και ένα άτομο όπως ο Johann και η μόνη λύπη που έχω είναι ότι η δουλειά που ξεκίνησε φέτος δεν μπορεί να συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες από τώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, αυτή η απόφαση δεν αλλάζει τον στόχο που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον του».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon