.
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 21:01

Johann Zarco – Κάτι.. «ψήνεται» μεταξύ του Γάλλου και της Honda;

Μπορεί να επιστρέψαμε στην κανονική αγωνιστική δράση με τον αγώνα του Silverstone, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν συνεχίζουν και τα μεταγραφικά σενάρια. Αυτή τη φορά με εμπλεκόμενους τους Zarco και Honda.

Κάτι η προσεχής μετακόμιση του Alex Rins στη Yamaha και η από εκεί έξοδος του Franco Morbidelli, δε θέλει και πολύ να ξεκινήσει το σχετικό… ντόμινο. Η LCR έχει τώρα μια κενή θέση για να καλύψει για το 2024 και ο Zarco φαίνεται ως πιθανή επιλογή.

«Θα ήμουν περήφανος που ήμουν αυτός ο τύπος», είπε ο Γάλλος αναβάτης, απαντώντας σε φήμες που τον συνδέουν με τη Honda. Αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση του RC213V, θεώρησε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά αναγνώρισε ότι το τρέχον σπίτι του θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί.

«Δεν θα είναι κακή πρόκληση. Αν σκέφτεσαι τη νίκη, να είσαι στην κορυφή και να παλεύεις, όπως κάνω τώρα εδώ και μερικά χρόνια, είναι ξεκάθαρο ότι το μέρος που πρέπει να είσαι είναι η Ducati γιατί είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα. Μπορούμε να το δούμε στην πίστα. Είναι καλό όμως το να έχεις το ενδιαφέρον της Honda. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ωραίο να ενδιαφέρονται για σένα τέτοιες μάρκες, ακόμη κι αν δυσκολεύονται. Πρέπει να το σκεφτούμε αυτό. Αλλά ο στόχος μου είναι η Ducati με αυτή τη νικητήρια μοτοσυκλέτα και τη νικήτρια ομάδα. Οδηγούμε στο Πρωτάθλημα με την Pramac. Ο Jorge [Martin] και εγώ είμαστε καλά μαζί, οπότε γιατί να μην συνεχίσουμε;»

Υπήρχαν επίσης και φήμες που έφερναν το Zarco στα WorldSBKs, αλλά ο Zarco έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια: «Είμαι 4ος (την ώρα που μιλώ μετά το βρετανικό GP Tissot Sprint του Σαββάτου) στο Πρωτάθλημα [5ος μετά τον αγώνα], οπότε γιατί να σκεφτώ τώρα τα Superbike; Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι αν κάνεις καλά αποτελέσματα, μπορείς να πάρεις τη θέση σου στο MotoGP για την επόμενη χρονιά. Το κάνω και δεν έχω ακόμα τη θέση για την επόμενη χρονιά, οπότε αυτό κάνει λίγο περίεργο το συναίσθημα. Αλλά σίγουρα, για αυτό που κάνω τώρα, δεν θα πάω στα Superbikes. Όχι επειδή δεν μου αρέσουν, αλλά εξακολουθώ να τρέχω στο MotoGP, ακόμα κι αν ο κόσμος λέει ότι δεν κερδίζω».

Τάδε έφη Zarco, ωστόσο το αφεντικό της LCR, Lucio Cecchinello, άναψε φωτιές υποστηρίζοντας ότι το στρατόπεδο του Γάλλου ήρθε πρώτα σε επαφή μαζί τους.

«Θα σας πω την αλήθεια, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Μας πλησίασαν διάφοροι μάνατζερς, συμπεριλαμβανομένου του Zarco. Ήμασταν λίγο έκπληκτοι, επειδή ο Zarco έχει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να συνεργαστούμε σε ένα έργο πολλών ετών και είναι μια επιλογή στο τραπέζι», δήλωσε ο Team Principal της LCR στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο C+.

Ο Διευθυντής Ομάδας της Repsol Honda, Alberto Puig, ήταν λίγο πιο φειδωλός με τις φήμες, αλλά εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2.

«Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω. Αλλά μπορώ να πω την προσωπική μου άποψη, ο Johann είναι ένας γρήγορος αναβάτης με μεγάλη εμπειρία. Οδηγούσε με πολλές ομάδες. Είναι πάντα ένας ευπρόσδεκτος αναβάτης. Αλλά δεν μπορώ να σας δώσω μια πραγματική δήλωση αυτή τη στιγμή γιατί δεν μιλάμε καν».

Εντωμεταξύ, εάν ο Zarco μεταπηδήσει στη Honda, ανοίγει το δρόμο στο Marco Bezzecchi να μετακομίσει σε μια εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα όπως της Pramac και στη συνέχεια στον Franco Morbidelli να πάρει τη σέλα του Bezzecchi. Βρε λες;

Πηγή:MotoGP.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 21:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon