.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 17:30

H Triumph συνεχίζει να προμηθεύει τη Moto2 ως το 2029

Η Triumph Motorcycles υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως αποκλειστική προμηθεύτρια κινητήρα για το FIM Moto2 World Championship για άλλα πέντε χρόνια, 2025-2029.

Η συνεργασία Triumph και Dorna είναι εμφανώς πετυχημένη καθώς αναζωογόνησε το πρωτάθλημα της μεσαίας κατηγορίας, Moto2, κι έτσι η επέκταση αυτής της σύμπραξης ήρθε φυσιολογικά πριν καν ολοκληρωθεί η αρχική της διάρκεια, ως το τέλος του 2024 δηλαδή.

Στόχος της Triumph είναι να συνεχίσει να εξελίσσει τον τρικύλινδρο κινητήρα της, με την επόμενη σημαντική βελτίωση να είναι ένα νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων που θα εισαχθεί τη σεζόν του 2025 στο πρωτάθλημα.

triumph 765 moto2 07

Steve Sargent, Chief Product Officer, Triumph Motorcycles:

“Η Moto2 εξακολουθεί να συνιστά μια τέλεια πλατφόρμα για να δείξουμε τις επιδόσεις και ικανότητες των τρικύλινδρων κινητήρων μας, οδηγώντας τη ζήτηση για τη νέα γκάμα Street Triple 765. Τα τελευταία πέντε χρόνια χρησιμοποιήσαμε το αγωνιστικό πρόγραμμα για να εισάγουμε βελτιώσεις στον 765 κινητήρα, αποκτώντας δεδομένα που μας επέτρεψαν να εξελίξουμε περαιτέρω όλη την οικογένεια Street Triple 765. Η φήμη για αλεξίσφαιρη αντοχή, αξιοπιστία και κορυφαία απόδοση μεγάλωσε και αυτό αντανακλάται στις παγκόσμιες πωλήσεις μας.

“Καθώς οι ομάδες της Moto2 δουλεύουν σκληρά σε κάθε γύρο στην πίστα, οι μηχανικοί μας εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία να βελτιώσουν όλες τις πτυχές του κινητήρα, από την ταχύτητα, την ισχύ και τη ροπή, ως το όριο περιστροφής, την πίεση στον κύλινδρο και τον λόγο συμπίεσης. Αυτό μας επέτρεψε να προσφέρουμε βελτιώσεις κάθε χρόνο καταφέροντας καλύτερους χρόνους, υψηλότερες τελικές ταχύτητες, περισσότερους νικητές στους αγώνες και πιο σφικτές μάχες.

“Το νέο αγωνιστικό μας κιβώτιο θα κάνει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα που μπορούν να πετύχουν οι αναβάτες στη Moto2 και, ενόψει της άφιξής του, η ομάδα μηχανικών μας ήδη δοκιμάζει και εξελίσσει κάποια εξαρτήματά του σε αγώνες αυτής της χρονιάς.”

triumph moto2 2029Αριστερά ο Steve Sargent της Triumph, δεξιά ο Carlos Ezpeleta της Dorna

Η υπογραφή της επέκτασης συνεργασίας μεταξύ Triumph Motorcycles και Dorna υπογράφτηκε στη διάρκεια του αγγλικού αγώνα MotoGP στο Silverstone (4-6/8), όπου επί τη ευκαιρία παρουσιάστηκε και η ειδική έκδοση Street Triple 765 RS που θα δοθεί ως έπαθλο στο τέλος της σεζόν στον νικητή του Triumph Triple Trophy.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα μέσα στο πρωτάθλημα, όπου οι αναβάτες κερδίζουν βαθμούς όταν σημειώνουν τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, τον ταχύτερο γύρο αγώνα και όταν κατακτούν την pole position.

Στην προσωρινή κατάταξη του 2023 προηγείται ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) με 26 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί η Dennis Foggia (Italtrans Racing Team) με 21 και στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) και Alonso Lopez (Beta Tools SpeedUp) με 17.

Περισσότερες πληροφορίες για το Triumph Triple Trophy θα βρείτε εδώ: triumphmotorcycles.com/for-the-ride/racing/moto2/triumph-triple-trophy

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon