.
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 07:46

Marc Marquez – Νέες… φήμες τον φέρνουν στην… MV Agusta

Νέες… «θεωρίες» φέρνουν το Marc Marquez στην MV Agusta μέσω της… ΚΤΜ το 2025.

Ως γνωστόν πια, η KTM έχει μερίδιο της τάξης του 25% από την MV Agusta και έτσι, εάν επρόκειτο να αποκτήσει επιπλέον θέσεις στο grid, μπορεί να επιλέξει να μετονομάσει ορισμένα RC16 με τον ίδιο τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα της Tech3 με τα χρώματα της GASGAS.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι μοτοσυκλέτες θα εξακολουθούσαν να είναι -ακριβώς ίδιες- RC16, δεν θα λυνόταν το τρέχον πρόβλημα της KTM με τη Dorna, η οποία κρατά τις θέσεις της Suzuki για έναν «νέο κατασκευαστή». Και αν η KTM τροποποιούσε το RC16 αρκετά ώστε να θεωρείται «νέος» κατασκευαστής, ο Marc Marquez μάλλον δεν θα ήθελε να το οδηγήσει.

Η ενδιαφέρουσα θεωρία αναφέρθηκε από το DAZN κατά τη διάρκεια του αυστριακού MotoGP - του εντός έδρας αγώνα για την KTM και για τη Red Bull, που χορηγούν χωριστά τόσο τον πορτοκαλί κατασκευαστή όσο και τον Marquez.
«Ξέρετε ποιο είναι το όνειρο της KTM; Ξέρετε ποια άσκηση μάρκετινγκ θέλει πραγματικά να κάνει η KTM στο μέλλον; Να έχει το Marc Marquez πάνω σε μια MV Agusta. Αυτό είναι το παιχνίδι που θα ήθελαν και μπορεί να γίνει. Αυτό που μένει να δούμε είναι σε ποιο βαθμό το πρωτάθλημα μπορεί να επιτρέψει στην KTM να βαφτεί MV Agusta ή να κάνει μια μοτοσυκλέτα σημαντικά διαφορετική από την KTM. Αλλά αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή άσκηση μάρκετινγκ εάν επιτευχθεί. Εκεί πάνε τα πλάνα του μέλλοντος ή εκεί θα πάνε. Αυτή είναι η γνώμη μου με βάση ορισμένες πληροφορίες, αλλά παραμένει γνώμη μου», εξηγεί ο δημοσιογράφος Ricard Jove.

Εντωμεταξύ, ο κοινός δεσμός της Red Bull είναι ένας λόγος για τον οποίο ο Marquez και η KTM έχουν συνδέσει τα ονόματα τους εδώ και καιρό. Ο Ισπανός άλλωστε επαίνεσε την KTM για την πρόοδό της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ισχυρίστηκε ότι το αυστριακό εργοστάσιο, που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερο μετά τη Ducati στους κατασκευαστές, θα είναι σύντομα το νούμερο ένα.

Το συμβόλαιό του Marquez με τη Honda έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2024 και έχει δηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να το τιμήσει. Από το 2025 όμως θα είναι ελεύθερος και η KTM έχει προφανές ενδιαφέρον για αυτόν. Κάτι που σε ζητούμενες τις τέσσερις μοτοσυκλέτες της KTM στο MotoGP μέχρι το 2025, γεννά σενάρια για ενδιαφέρουσες μεταγραφές. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon