.
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 17:22

MotoGP 2023, Αυστρία – Ανώτερος όλων ο Francesco Bagnaia στην Pole και στον ταραχώδη αγώνα Sprint

Τα χρονόμετρα των κατατακτήριων ήταν πολύ κοντά και με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στην κορυφή. Ο «μισός» αγώνας του Σαββατοκύριακου ωστόσο είχε παρόμοια ονόματα μπροστά, όχι όμως άνευ απροόπτων.

Ξεκινώντας με τις κατατακτήριες, οι Bagnaia, Vinales και Binder με Ducati, Aprilia και KTM, αντίστοιχα, είναι οι αναβάτες της πρώτης σειράς. Οι δε χρονικές τους αποστάσεις μετρούνται σε εκατοστά του δευτερολέπτου. Η επιτυχία της ΚΤΜ συνεχίζεται και στην επόμενη σειρά με το Jack Miller, o οποίος θα έχει δίπλα του τον Alex Marquez, αλλά και το Luca Marini.

Η 3η σειρά ξεκινά με τον έτερο αναβάτη της Mooney VR46, Marco Bezzecchi, ο οποίος με τη σειρά του θα έχει δίπλα του τις Aprilia και Yamaha των Miguel Oliveira και Fabio Quartararo, που με νύχια και με δόντια κρατά την τιμή των ιαπωνικών εργοστασίων. Η 12αδα της κορυφής ολοκληρώνεται από τους Johann Zarco, Aleix Espargaro και Jorge Martin.

spielcrash.jpg

Πανικός στο Sprint

Η εκκίνηση του αγώνα έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, αφού μια καραμπόλα στην 1η στροφή θα έφερνε στο έδαφος τους Bezzecchi, Oliveira και Zarco, ενώ αρκετοί ακόμα αναβάτες θα έχαναν θέσεις. Ο Francesco Bagnaia σε ένα δικό του αγώνα πήρε μια άνετη νίκη, με το Brad Binder να παίρνει τη 2η θέση του βάθρου επιδεικνύοντας τη δύναμη της ΚΤΜ. Το 3ο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Jorge Martin, μετά από μια «αμφισβητούμενη» φάση όπου η επαφή του με το Luca Marini οδήγησε στην αμμοπαγίδα τον 2ο.

Παλικαρίσια 4ος τερμάτισε ο Alex Marquez, παραγκωνίζοντας τον Jack Miller στην 5η θέση. Αναμφίβολα, ο πλέον ευνοημένος της εναρκτήριας… τρικυμίας, ήταν ο Pol Espargaro επιστρέφοντας στη δράση μετά από μήνες αποθεραπείας, επέστρεψε και τα χαμόγελα στη GasGas. Πολύ κοντά πίσω του το εργοστασιακό δίδυμο της Aprilia, με τον Aleix να ακολουθεί τον Pol και το Maverick να τερματίζει 8ος μετά από μια πολύ κακή εκκίνηση. Η 10άδα έκλεισε με τη Yamaha του Franco Morbidelli και τη Honda του Marc Marquez, με το νέο αεροδυναμικό σύνολο να μη φέρνει τα δέοντα αποτελέσματα. Τέλος, στους «πεσόντες» της μέρας, ήταν λόγω πτώσεων και οι Lorenzo Savadori και Takaaki Nakagami.

Το τι μέλλει γενέσθαι αύριο επί αυστριακού εδάφους είναι ένας γρίφος του οποίου οι λύσεις πιθανότατα θα έχουν ευρωπαϊκή προέλευση, μιας και οι Honda και Yamaha παραμένουν σε ρόλο κομπάρσου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 19:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon