.
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 17:57

MotoGP – Δοκιμές πλαισίου από ανθρακονήματα για την Aprilia στο Misano

Τα πειράματα δεν σταματούν για τους Ιταλούς, με το πρωτότυπο που χρησιμοποιούσε η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης του Noale, πιθανότατα να «φοράει» πλαίσιο από ίνες άνθρακα.

Τα τελευταία χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις στις μοτοσυκλέτες του MotoGP ρέουν αργά, με κύριο άξονα την αεροδυναμική βελτίωση και λίγο πιο πίσω τις συσκευές μεταβολής του ύψους.

Κάπου εδώ έρχεται η Aprilia, με ένα νέο πλαίσιο για το RS-GP, τη μοτοσυκλέτα των Maverick Vinales και Aleix Espargaro. Κάτι που προέκυψε κατά την τελευταία δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τον Lorenzo Savadori στο Misano, αφού εθεάθη ένα πλαίσιο που φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, θυμίζοντας εκείνο της Ducati από το 2009 έως το 2011. Τότε βέβαια στα χέρια του Casey Stoner και έπειτα στα χέρια του Valentino Rossi, το πείραμα κρίθηκε μάλλον αποτυχημένο.

Εντωμεταξύ, από τις φωτογραφίες δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο εκτενής είναι η χρήση ανθρακονήματος στην κατασκευή του εν λόγω, νέου πλαισίου, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί βασικό του κομμάτι. Άλλωστε και στην απελθούσα Suzuki εμφανίστηκαν ένθετα στο πλαίσιο του GSX-RR, αποσκοπώντας στη μεταβολή της ακαμψίας του πλαισίου.

Στο διαταύτα, δεν ξέρουμε αν το φερόμενο ως carbon πλαίσιο απέδωσε, αν θα χρησιμοποιηθεί φέτος ή του χρόνου. Δεν ξέρουμε καν αν πρέπει στο τέλος του τίτλου άνωθεν να προσθέσουμε ένα ερωτηματικό στο τέλος.

Ξέρουμε όμως πως οι μοτοσυκλέτες της Aprilia έχουν κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ενδεχόμενως τις μόνες που μπορούν να φρενάρουν το σαρωτικό ως τώρα πέρασμα των Ducati.

Φωτογραφία: Mat Oxley

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon