.
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 19:38

Marc Marquez, Joan Mir – «All in» στο Silverstone για τους αναβάτες της Repsol Honda

Μετά από πέντε εβδομάδες, το MotoGP συνεχίζεται στην ιστορική πίστα του Silverstone, με αμφότερους τους αναβάτες της Repsol Honda να επιθυμούν ένα δυναμικό comeback.

Με μήκος 5,9 χιλιομέτρων, το Silverstone δεν είναι μόνο μία από τις παλαιότερες πίστες στο ημερολόγιο του MotoGP αλλά και η μεγαλύτερη. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1947 και από τότε έχει υποστεί αρκετές αλλαγές πριν φτάσει στην τρέχουσα διάταξη των 18 στροφών. Ένας συνδυασμός μεγάλων ευθειών, γρήγορων στροφών και κλειστών και τεχνικών τμημάτων. Το 2023 προστίθεται μια νέα πρόκληση καθώς αλλάζει η γραμμή εκκίνησης - τερματισμού στο Hamilton Straight σε αντίθεση με το National Pit Straight που ήταν ως τώρα.

Το δεύτερο μισό της σεζόν αναμένεται να είναι μια έντονη υπόθεση καθώς οι αγώνες έρχονται πυκνά και γρήγορα. Για το Marc Marquez, η αποθεραπεία και η προετοιμασία ήταν οι λέξεις κλειδιά για την επιστροφή σε μια πίστα που δεν είναι από τις αγαπημένες του. Για τον Joan Mir έρχεται επίσης η επιστροφή στη δράση μετά τον τραυματισμό του στο Mugello, έχοντας ισχυρό κίνητρο να συνεχίσει να εργάζεται και να βελτιώνεται με την ομάδα. Ούτε για τον Joan είναι βέβαια ευνοϊκό το βρετανικό grand prix, αφού ο καλύτερος τερματισμός του στο Silverstone είναι η ένατη θέση στην κορυφαία κατηγορία, το 2021.

Ας δούμε τι δήλωσαν και οι ίδιοι:

Marc Marquez : Απολαύσαμε ένα σημαντικό καλοκαιρινό διάλειμμα, μια ευκαιρία για επαναφορά και ανάκαμψη μετά από ένα απαιτητικό ξεκίνημα της χρονιάς. Από σωματική και ψυχική πλευρά, επιστρέφω στην πίστα ανανεωμένος και έτοιμος να δουλέψω. Ανυπομονώ να δω ξανά όλους στην ομάδα της Repsol Honda και να κατανοήσω τη δουλειά που έχει γίνει στο διάλειμμα. Το Silverstone είναι μια πίστα όπου είχα πολλές καλές μάχες στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στη μοτοσυκλέτα, να επιστρέψουμε στη δουλειά και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το πώς ήταν το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Joan Mir : Το διάλειμμά μας ήταν λίγο μεγαλύτερο από όλους τους άλλους, αλλά τώρα έχω αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που υπέστη στο Mugello. Επέστρεψα στις προπονήσεις και οδηγώ διαφορετικά είδη μοτοσυκλετών όπως συνήθως εδώ και μερικές εβδομάδες, οπότε νιώθω καλά σωματικά. Ο στόχος για το Σαββατοκύριακο είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε session και να επιστρέψουμε στη νοοτροπία του MotoGP και των αγώνων μετά από τόσες εβδομάδες απουσίας. Θα είναι υπέροχο να τους ξαναδώ όλους και να επιστρέψω στο Honda RC213V.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon