.
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 06:40

Alex Rins – «Μετά τη Suzuki, η Honda ήταν η τελευταία επιλογή»

Την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασία της Yamaha με τον Franco Morbidelli, αλλά και η μεταγραφή στη θέση του που ακούει στο όνομα Alex Rins. Το δε παρασκήνιο, χειμαρρώδες!

Παρά την καλή ανάρρωση για τον Ισπανό μετά τις δύο επεμβάσεις που έγιναν μετά τον τραυματισμό της κνήμης και της περόνης που υπέστη κατά τη διάρκεια του GP του 2023, ο αναβάτης της LCR Honda δεν είναι ακόμα σε τέλεια κατάσταση για να τρέξει σε αγώνα. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός δεν ήθελε να χάσει τον γύρο που σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της εκστρατείας του 2023, όπου διατηρεί υπέροχες αναμνήσεις.

Έτσι λοιπόν, ο Alex Rins βρήκε την ευκαιρία να κάνει μερικές πρώτες δηλώσεις για την τελευταία του μεταγραφική κίνηση και να προσφέρει μια ενημέρωση για τη φυσική του κατάσταση: «Γίνομαι καλύτερα κάθε μέρα, αυτό που με πονάει λιγότερο είναι ο ίδιος ο τραυματισμός, το διπλό κάταγμα της κνήμης και της περόνης, δεν με ενοχλεί πολύ. Σήμερα είναι 6 εβδομάδες μετά την εγχείρηση και είναι η πρώτη μέρα που με άφησαν να ξεκουράσω το πόδι μου. Αυτό που πονάει περισσότερο και δε με αφήνει να κοιμηθώ είναι το πέλμα μου από τον τραυματισμό και την πολλή επαφή... Έχω υπερευαισθησία από τις άκρες των ποδιών μου μέχρι εκεί που αρχίζει η φτέρνα και έντονες κράμπες στα πέλματα, αλλά πάω όλο και καλύτερα.

Πονούσα πολύ περισσότερο τις πρώτες 24 ώρες μετά τη δεύτερη επέμβαση από ό,τι στο ίδιο το ατύχημα. Μου έκαναν επισκληρίδιο και 4 ώρες αφότου ανέβηκα από το χειρουργείο, το κακό μου πόδι «ξύπνησε» και το καλό «κοιμόταν» ακόμα. . Έκλαψα από τον πόνο, ποτέ δεν ένιωσα πόνο τόσο οξύ πόνο και όλο αυτό προερχόταν από τις κράμπες. Ήταν τρομερός πόνος. Στο τέλος, αν είναι καθαρό σκίσιμο, είναι πολύ πιο γρήγορο, αλλά όλα έγιναν υπέροχα ούτως ή άλλως. Η ομάδα της Μαδρίτης έκανε απίστευτη δουλειά, φοβόταν ότι αφού το σκίσιμο ήταν τόσο χαμηλό, κοντά στον αστράγαλο, θα μπορούσαν να χάσω την κινητικότητα , αλλά ευτυχώς πήγε καλά».

Σχετικά με την επιστροφή του στους αγώνες, ο Rins παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμη μια κατά προσέγγιση ημερομηνία: «Θα επέστρεφα τώρα, αν μπορούσα, χάνω ένα σημαντικό γεγονός που είναι το Silverstone, ένα από τα σιρκουί που μου αρέσουν και απολαμβάνω περισσότερο. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να επιστρέψω, είναι πολύ δύσκολο. Σήμερα άρχισα να αντέχω κιλά και όσο περνούν οι μέρες θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Είναι ένας περίπλοκος τραυματισμός και πέρασα πολλές ώρες στο χειρουργείο γιατί ήταν σαν να είχε εκραγεί το κόκκαλο, οπότε η ανάρρωση είναι αργή. Θα επιστρέψω όταν με αφήσουν».

rins24b.jpg

Παρά το γεγονός ότι είναι εκτός δράσης, έχει γίνει πολλή συζήτηση στα paddock γύρω από το όνομα του Ισπανού μετά την ξαφνική ανακοίνωση της υπογραφής του συμβολαίου του το 2024 με την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP, σχολιάζοντας και επ’ αυτού: «Μετά από τόσες κακές μέρες, η ανακοίνωση να υπογράψω στη Yamaha ήταν απίστευτη. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αφού έφυγε η Suzuki, χαθήκαμε, χτυπήσαμε όλες τις πόρτες και μια από τις πόρτες που χτυπήσαμε ήταν η Yamaha και μας είπαν ότι αυτή η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι, είχαν ήδη τον Morbidelli και τον Quartararo. Έτσι στο τέλος πήγαμε στη Honda, και φέτος βλέποντας πώς έχουν πάει όλα, στη θέση που ήμασταν... ρωτήσαμε ξανά για να δούμε αν... Θα είχα τύχη και το κάναμε. Ανυπομονώ, είναι ένα project σε μια εργοστασιακή ομάδα, αυτό που έψαχνα δηλαδή και είμαι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά τελειώνω αυτή τη σεζόν με τον ίδιο ενθουσιασμό που την ξεκίνησα.

Αυτό που με έχει βαρύνει περισσότερο είναι αυτό που έχω δει αγώνα με αγώνα. Στο τέλος, η Honda, το HRC, προτίμησε να δώσει στην εργοστασιακή ομάδα τα νέα εξαρτήματα για δοκιμή, παρόλο που είμαι επίσης ανταγωνιστικός αναβάτης... Λοιπόν, θα μου άρεσε αν μου έδιναν λίγο περισσότερη υποστήριξη. Η Honda δεν είναι μια κακή μοτοσυκλέτα, νομίζω ότι οι άλλες μάρκες, ειδικά οι ευρωπαϊκές, έχουν κάνει δύο βήματα μπροστά και η Honda μόνο ένα μικρό. Για να πάρω τη νίκη στο Austin οδηγήσαμε πολύ γρήγορα. Πρέπει ακόμα να βελτιωθούμε, ναι, αλλά δεν είναι τόσο μακριά.

Η πτώση ήταν δικό μου λάθος, όχι τα ηλεκτρονικά ή το traction control της Honda. Λυπάμαι γιατί η σχέση με τον Lucio είναι θεαματική, δεν την είχα ποτέ πριν με κανέναν άλλο μάνατζερ και τα vibes στο κουτί είναι καλά. Σκέφτηκα αν θα το κάνω ή όχι, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είπα στον Lucio ότι ένιωσα άσχημα, ήταν ένα δυνατό χτύπημα, αλλά μου είπε ότι καταλάβαινε. Είναι μια μοναδική ευκαιρία, είναι μια εργοστασιακή ομάδα και νομίζω ότι είναι κάτι που μου αξίζει».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon