.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 14:51

MotoGP – O Alex Rins στη Yamaha το 2024

Μετά από μόλις έναν χρόνο στη σέλα της LCR Honda ο Ισπανός αναβάτης θα πλαισιώσει τον Fabio Quartararo και την εργοστασιακή Yamaha.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 2/8, η Yamaha ανακοίνωσε επίσημα τη λήξη της συνεργασίας της με τον Frankie Morbidelli στο τέλος της φετινής σεζόν. Μια ώρα αργότερα ήρθε μια δεύτερη ανακοίνωση από τη Yamaha στην οποία δημοσιοποίησε τη σύναψη συμφωνίας με τον Alex Rins, ο οποίος θα αναλάβει τη δεύτερη εργοστασιακή Μ1 το 2024 δίπλα στον Fabio Quartararo.

Αν και δε γίνεται ευθεία αναφορά στη διάρκεια του συμβολαίου του Rins, από τη φρασεολογία του δελτίου Τύπου προκύπτει συμφωνία μόνο για το 2024.

Ο Rins μετρά 18 νίκες σε όλες τις κατηγορίες στο βιογραφικό του – 6 στη MotoGP, 4 στη Moto2 και 8 στη Moto3), ενώ έχει συνολικά 58 βάθρα στις τρεις βασικές κλάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κανονικά o Rins είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με την LCR Honda πέρυσι και η πρόωρη λύση του μάλλον δικαιώνει τις φήμες για κακές σχέσεις με τη διοίκηση της Honda συνεπεία δηλώσεων του αναβάτη.

Ο Lin Jarvis, Διευθυντής της Yamaha Motor Racing δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πανευτυχείς που ο Alex θα έρθει στην ομάδα της και τον καλωσορίζουμε θερμά στη Yamaha MotoGP.

“Περιμένουμε από τον Alex να αναδειχθεί σε μεγάλο κεφάλιο, έχει άφθονη εμπειρία ως αναβάτης MotoGP, είναι ένα γνωστό φυσικό ταλέντο και πολλάκις νικητής αγώνων. Διαθέτει εμπειρία από δύο άλλους κατασκευαστές MotoGP και έχει καβαλήσει μοτοσυκλέτες με παρόμοια χαρακτηριστικά με τη YZR-M1, κάτι που λογικά θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα στη μοτοσυκλέτα μας. Η νίκη του στην πίστα COTA (GP of the Americas) νωρίτερα φέτος υπογραμμίζει την ταχύτητα, την πείνα και την αποφασιστικότητά του να πετύχει.

“Ο Alex απέχει εδώ και λίγο καιρό από το paddock του MotoGP λόγω τραυματισμού που υπέστη στο Mugello, αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα έχει αναρρώσει πλήρως και θα βρίσκεται σε φόρμα για τη σεζόν του 2024. Αδημονούμε να δουλέψουμε μαζί του και πιστεύουμε πως θα συνεργαστεί καλά με τον Fabio, ενισχύοντας τη συνολική απόδοση της Monster Energy Yamaha MotoGP Team.”

Όσο για τον Morbidelli, το μέλλον του μετά το τέλος του πρωταθλήματος του 2023 δεν είναι ακόμη γνωστό. Δεδομένου ότι είναι ένας επιβεβαιωμένα γρήγορος αναβάτης με εμπειρία και σε σωστή ηλικία (29 ετών) φανταζόμαστε πως δε θα δυσκολευτεί να βρει αξιόλογες προτάσεις. Επιπλέον, το όνομά του έχει ακουστεί αρκετά για το WorldSBK ως πιθανός αντικαταστάτης του Toprak Razgatlioglu στην εργοστασιακή Yamaha του χρόνου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon