.
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 11:32

Pierer, KTM - «Οι τεχνικές παραχωρήσεις είναι εξευτελισμός για τους Ιάπωνες»

Την θέση του για πιθανή ενεργοποίηση των τεχνικών παραχωρήσεων στα MotoGP, υπέρ των Honda και Yamaha, εξέφρασε ο ισχυρός ανήρ της KTM, Stefan Pierer.

O Stefan Pierer, επικεφαλής του Pierer Mobility Group, το οποίο περιλαμβάνει τις KTM, Husqvarna και Gasgas, εκφράζει τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα του χώρου σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς μάλιστα να φιλτράρει απαραίτητα τα λόγια του. Ο Pierer είναι μάρτυρας της κατάρρευσης της Ιαπωνικής «αυτοκρατορίας» στα MotoGP από το 2020 και μετά, με την Yamaha να μην βλέπει φως στο τούνελ με την ανάπτυξη της M1 της και την Honda να έχει βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ του αθλήματος…

Πριν λίγο καιρό, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι «τεχνικές παραχωρήσεις» του MotoGP, στις Honda και Yamaha, ώστε τα δύο εργοστάσια να αναπτύξουν καλύτερες μοτοσυκλέτες, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ωφεληθεί και το επίπεδο του MotoGP, συνολικά. Οι παραχωρήσεις επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, χρήση περισσότερων κινητήρων στην σεζόν, περισσότερες wildcard συμμετοχές και περισσότερες ημέρες δοκιμών, για τις ομάδες υπό την σκέπη τους.

O Pierer αναγνωρίζει ότι οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές πρέπει να μείνουν στο MotoGP, όμως επιφυλάσσεται για τις παραχωρήσεις, επικαλούμενος θέματα Ιαπωνικής υπερηφάνειας. Δηλώνει συγκεκριμένα: «Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους δύο Ιάπωνες κατασκευαστές στο πρωτάθλημα. Αλλά οι παραχωρήσεις ή τα τεχνικά προνόμια δεν είναι η σωστή λύση. Ούτε αυτοί τις θέλουν, γιατί για αυτούς σημαίνει εξευτελισμός. Πληγώνει την υπερηφάνεια τους και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Μπορούμε να σκεφτούμε άλλους τύπους παραχωρήσεων, για παράδειγμα, περισσότερες μέρες δοκιμών, ώστε να επιστρέψουν στο υψηλότερο επίπεδο» λέει ο Pierer.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι οι παραχωρήσεις έχουν στο παρελθόν ωφελήσει όλες τις ευρωπαϊκές μάρκες αλλά και την Suzuki, ενώ όσο οι κατασκευαστές γίνονταν πιο ανταγωνιστικοί, έχαναν τα προνόμια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν θέλουν οι ιθύνοντες να γίνει, είναι η αποχώρηση των Honda και Yamaha, όπως έκανε η Suzuki, καθιστώντας έτσι το πρωτάθλημα ουσιαστικά… ευρωπαϊκό και χάνοντας μια τεράστια μερίδα οπαδών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon