.
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 09:27

MotoGP22, Motegi, Ιαπωνία – Ενδέχεται ακύρωση λόγω τυφώνα!

Το επερχόμενο Ιαπωνικό grand prix ίσως ακυρωθεί ξανά μετά τις ακυρώσεις των δυο προηγούμενων ετών εξαιτίας κορωνοϊού, με αιτία αυτή τη φορά τον τυφώνα Nanmadol.

Προτού καλά-καλά κρυώσουν τα μέταλλα των εξατμίσεων από τον αγώνα στην Αραγονία της Ισπανίας, η διεξαγωγή του επόμενου επί της ιαπωνικής ασφάλτου διακυβεύεται λόγω πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων, με την ανακοίνωση της πιθανής ακύρωσης να είναι θέμα ημερών προτού οι ομάδες πακετάρουν και στείλουν το μικρόκοσμο του MotoGP στο Motegi.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έχει ήδη επιφέρει την εκκένωση του Kyushu, με 4 εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείπουν το νοτιότερο νησί της Ιαπωνία εξαιτίας του Nanmadol. Βέβαια, το Motegi - που βρίσκεται στο κεντροανατολικό Honshu, το κύριο νησί της Ιαπωνίας - απέχει πολύ από το σημείο όπου θα φτάσει ο τυφώνας. Όμως προβλέπεται να σαρώσει τη χώρα προς τo Τόκιο, όπου ομάδες και αναβάτες θα κατευθυνθούν «μετακομίζοντας» από το GP της Αραγονίας.

Ακόμα, το υλικό του αγώνα, έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Οσάκα, 400 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο μέχρι την Παρασκευή όπου είναι και η μέρα των πρώτων Ελεύθερων Δοκιμών. Κάτι όχι και τόσο εύκολο με πιθανά προβλήματα στις πτήσεις αλλά και τα ήδη ακυρωμένα δρομολόγια του Shinkansen, του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας, ευρύτερα γνωστού και ως Bullet Train.

Όπως καταλαβαίνετε τα παραπάνω θα ζορίσουν αρκετά τα περιθώρια του Πρωταθλήματος, με την πιθανή ακύρωση να αφήνει πια τους αγώνες σε Ταϊλάνδη, Αυστραλία, Μαλαισία και Ισπανία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 08:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon