.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 16:42

MotoGP22, 15ος Αγώνας, Ισπανία - Enea Bastianini ο πρωταγωνιστής του θρίλερ της Αραγονίας

Ένα αγώνα για γερά νεύρα με το καλημέρα του πρώτου γύρου είδαμε σήμερα, στον οποίο ξεχώρισε ο Enea Bastianini και άθελα του ο Marc Marquez.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τα ηνία του μεγαλύτερου μέρους του αγώνα είχε ο Francesco Bagnaia, τον οποίο πέρασε μερικές στροφές πριν τον τερματισμό ο Enea Bastianini «παγώνοντας» την εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο νήμα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro, ο οποίος πάλεψε πολύ για να περάσει επίσης στο τέλος το Brad Binder με KTM.

arag9.jpg

Η 2η εργοστασιακή Ducati, εκείνη του Jack Miller, βρέθηκε στην 5η θέση, με άλλες 3 Ducati να ακολουθούν, των Jorge Martin, Luca Marini και Johann Zarco. Ο Alex Rins με τη μόνη Suzuki του σημερινού grid (ο Mir αποσύρθηκε από το τρέχον αλλά και το επόμενο grand prix ένεκα πόνων του πρόσφατου τραυματισμού του) πήρε την 9η θέση προσδοκώντας κάτι καλύτερο αλλά μη εφικτό, όντας 12’’+ δεύτερα από τον πρώτο. O Marco Bezzechi τερμάτισε έκλεισε την πρώτη δεκάδα, ενώ αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

arag10.jpg

Το δράμα της εκκίνησης

Ο Fabio Quartararo είχε «προειδοποιήσει» πως θα έμπαινε με άγριες ορέξεις στην πίστα, οι οποίες μάλλον χειροτέρεψαν από την κακή του εκκίνηση. Στο κυνήγι τον θέσεων, ήρθε σε επαφή με την προπορευόμενη μοτοσυκλέτα του Marc Marquez, εισπράττοντας μια τρομακτική πτώση. Αμέσως μετά, με το Marquez θα συγκρουόταν και ο Takaaki Nakagami, ο οποίος επίσης έπεσε προκαλώντας «κυκλοφοριακή συμφόρηση» στην άσφαλτο της πίστας, με το Maverick Vinales να προσπαθεί να μην πέσει πάνω του. Λίγο αργότερα, θα σφραγιζόταν η καταστροφή της Honda με το Marc Marquez να εγκαταλείπει με τη μοτοσυκλέτα του λαβωμένη και.. ενισχυμένη με κομμάτια του YZR-M1 του Quartararo.

Τέλος, μπορεί το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών να κλείδωσε στη Ducati, ο χαμός του πρώτου γύρου όμως αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα των αναβατών, με την πτώση του Fabio να φέρνει πιο κοντά τους Bagnaia και Espargaro στους -5 και -17, αντίστοιχα με 5 αγώνες να απομένουν.

Η δράση του MotoGP συνεχίζεται εκτός Ευρώπης από την επόμενη Κυριακή, 25/9 στο Motegi της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 20:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon