.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 10:30

MotoGP 2022, 16ος Αγώνας, Ιαπωνία – Miller ο νικητής, Quartararo o κερδισμένος, Bagnaia και Espargaro οι άτυχοι

Μπορεί σήμερα να μην έβρεξε στο Motegi όπως φοβόντουσαν άπαντες, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει όσα έγιναν εν τέλει.

Πριν καλά-καλά αρχίσει ο αγώνας και για την ακρίβεια κατά το γύρο προθέρμανσης, ο Aleix Espargaro εντόπισε πρόβλημα στην Aprilia του, με την εκκίνηση του να πραγματοποιείται από τα pits και το Πρωτάθλημα να απομακρύνεται. Το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης ευνόησε τελικά τις Ducati και KTM, με τον Jack Miller να τρέχει ασταμάτητος και μόνος μπροστά παίρνοντας μια άνετη νίκη. Η 2η θέση ανήκει στο Brad Binder που λίγο πριν το τέλος του αγώνα «εκτόπισε» το Jorge Martin στο 3ο σκαλί του βάθρου.

mote6.jpg

Ο Marc Marquez τερμάτισε 4ος μετά από μια μέτρια εκκίνηση που τον έφερε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην 5η θέση, στην οποία είδε τελικά την καρό σημαία ο Miguel Oliveira, με μια ακόμα KTM. Οπωσδήποτε ένα καλό αποτέλεσμα για το Marquez, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μάλλον οδηγεί την «χειρότερη» μοτοσυκλέτα της σεζόν.

mote8.jpg

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Luca Marini, αφού πέρασε το Maverick Vinales που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον πρωτοπόρο στο κυνήγι του Τίτλου, Fabio Quartararo. Ο Enea Bastianini τερμάτισε 9ος μετά από πολλές μάχες με το Francesco Bagnaia που προκάλεσαν δικαιολογημένη ένταση στο box της Ducati. Τη 10άδα της κορυφής έκλεισε ο Mario Bezzecchi, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

mote7.jpg

Πολλοί πολύ άτυχοι

Εκτός από τον –εκ των αποδυτήριων άτυχο- Aleix Εsparargaro, είδαμε και άλλους αναβάτες που αντίθετα από τον αναβάτη της Aprilia που τελικά τερμάτισε 16ος, δεν είδαν ποτέ την ιαπωνική καρό σημαία. Ένα γύρο πριν το τέλος ο Francesco Bagnaia κυνηγούσε τον Quartararo, ωστόσο βρέθηκε στην αμμοπαγίδα εξαιτίας low siding.

mote9.jpg

Ακόμα, και οι δυο αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Takuya Tsuda (αντικαταστάτης Mir) εγκατέλειψαν τον αγώνα με το 2ο ειδικά να βλέπει τη μοτοσυκλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες. Τέλος, τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ λόγω πτώσεων και Darryn Binder (Yamaha RNF) και Tetsuta Nagashima (HRC).

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για τις 2 Οκτωβρίου, με το grand prix της Ταϊλάνδης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon