.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 13:18

MotoGP 2022, 17ος Αγώνας, Ταϊλάνδη – Επιβλητική νίκη για Miguel Oliveira και ΚΤΜ

Ο Miguel Oliveira ήταν γνωστό πως είναι «αναβάτης της βροχής», με τη σημερινή του επίδοση να το επιβεβαιώνει.

Με την τροπική καταιγίδα στο Buriram να ακυρώνει τα 2/3 του αγώνα της Moto2 και συνεπακόλουθα να καθυστερεί την εκκίνηση της μεγάλης κατηγορίας, όλα προμήνυαν ένα θεαματικό αγώνα. Μάλιστα, η εκκίνηση δόθηκε παρά τις ενστάσεις του Aleix Espargaro για λόγους ασφαλείας.

Ο εντυπωσιακά σταθερός και μεθοδικός στο βρεγμένο τερέν αναβάτης της ΚΤΜ, σταδιακά «έκαμψε» τις άμυνες των Ducati εμπρός του, περνώντας προς το τέλος του αγώνα και το Jack Miller που τελικά κατέλαβε τη 2η θέση. Το βάθρο συμπληρώθηκε από το Francesco Bagnaia που προτίμησε να μην πάρει μεγάλα ρίσκα, έχοντας κατά νου την πτώση στον τελευταίο γύρο του προηγούμενου αγώνα.

Thai7.jpg

Μετά από απανωτούς ταχύτερους γύρους στο τέλος του αγώνα, ο Johann Zarco ήταν αυτός που πήρε την 4η θέση, δίνοντας θεαματικές μάχες με το Marc Marquez που έδειξε την κλάση του και ας περιορίστηκε στην 5η θέση. Αρκετά πίσω από τον ταχύτατο πλανήτη των 5 πρώτων, ακολουθήσε ο Enea Bastianini που έβρισκε ρυθμό όσο στέγνωνε η πίστα, με το Maverick Vinales πίσω του να παίρνει μια ανέλπιστη 7η θέση, οριακά μπροστά από τον Alex Marquez.

Thai6.jpg

Ο Jorge Martin δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, με τη 10άδα της κορυφής να κλείνει με το Brad Binder, ο οποίος πάλευε κυρίως με τον Aleix Espargaro που μετά από την ποινή για επαφή με τον αναβάτη της ΚΤΜ, τερμάτισε τελικά 11ος. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Όλα αυτά με φόντο το Πρωτάθλημα των αναβατών του οποίου το ενδιαφέρον φουντώνει. Η μόλις 17η θέση του πρωτοπόρου Fabio Quartararo συνεπάγεται μηδενική συγκομιδή βαθμών, με τη διαφορά από το 2ο Francesco Bagnaia να είναι στους μόλις -2 και στους επίσης «ρευστούς» -20 από τον 3ο Aleix Espargaro.

Σημειώστε πως τα παραπάνω συμβαίνουν με τρεις αγώνες να απομένουν, με την επόμενη πράξη του αγωνιστικού να παίζεται στο Phillip Island της Αυστραλίας στις 16 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon