.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 07:39

MotoGP 2022, 18ος Αγώνας, Phillip Island – Απίστευτη νίκη Alex Rins με φόντο το χάος!

Το πρωινό ξύπνημα άξιζε, με τον αγώνα στο Phillip Island να έχει άπειρο θέαμα μέχρι την τελευταία στιγμή, με πολύ δυνατές μάχες αλλά και πτώσεις πρωταγωνιστών.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ή έστω από τον τερματισμό. Αν και ξεκινούσε από τη 10η θέση με ομολογουμένως όχι και τόσο μεγάλες προσδοκίες, ο Alex Rins πέρασε άπαντες και αφού πάλεψε αφενός με τα «λιοντάρια» της Ducati, αφετέρου με τον «σκυλιασμένο» Marc Marquez, πήρε τη νίκη στον τελευταίο γύρο με υποδειγματική «άμυνα» στον αναβάτη του HRC.

phi8.jpg

Ο Marquez με τη σειρά του έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα από την αρχή, κυνηγώντας τη νίκη παρά τις πιέσεις αρκετών Ducati γύρω του που τον περιόρισαν ως και την 5η θέση. Με τσαμπουκά και ελαφρά επιθετική μα όχι επικίνδυνη οδήγηση, ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έκανε με το Rins επίσης στο φινάλε την κίνηση του, αφήνοντας τον -πρωτοπόρο πια στο φετινό πρωτάθλημα- Francesco Bagnaia στην 3η θέση του βάθρου. Τα πράγματα εντωμεταξύ ίσως να ήταν διαφορετικά για τον Pecco, αν δεν έκανε κακή εκκίνηση, αρχικά παίρνοντας λάθος θέση στο grid και έπειτα με πιθανό κόλλημα της συσκευής χαμηλώματος κατά την εκκίνηση.

phi9.jpg

Η συνέχεια των 5 (!) επόμενων μοτοσυκλετών είχε τη χροιά μονολόγου της Ducati, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το θέαμα έπαθε κάτι. Ο Marco Bezzecchi έφτασε στη 2η θέση και ας έμεινε τελικά 4ος, ενώ ο επόμενος, Enea Bastianini ήταν καταιγιστικά γρήγορος από τα μισά του αγώνα παρά την εκκίνηση στη 15η θέση. Πολύ καλό αποτέλεσμα για το Luca Marini στην 6η θέση, με την απογοήτευση να υπάρχει στον 7ο Jorge Martin που για μεγάλο μέρος του αγώνα είχε την πρωτιά του αγώνα, δίχως όμως να μπορεί να τη διατηρήσει.

phi7.jpg

Στην 8η θέση τερμάτισε ο team mate του Martin, Johann Zarco, ο οποίος πέρασε τον μάλλον «κουρασμένο» Aleix Espargaro που αν και πάλεψε για την 3άδα της κορυφής, άφησε τελικά τις Ducati να το περιορίσουν 9ο. Η 10άδα της κορυφής έκλεισε με το Brad Binder και την KTM του, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Απογοήτευση για Miller, πανωλεθρία για Yamaha

Ο Αυστραλός αναβάτης έδειξε πως δεν είχε να χάσει πολλά, έτσι παρά την 8η θέση του Q2 άρχισε να περνάει κόσμο με τρόπο που έμοιαζε να το κάνει.. εύκολα. Η φόρα του μάλιστα έφτασε στο σημείο της επαφής με το Francesco Bagnaia στη 2η θέση, εκνευρίζοντας το κόκκινο Box. Λίγο αργότερα όμως και όντας 2 θέσεις κάτω, θα ερχόταν ο Alex Marquez που στην προσπάθεια του να αποφύγει το Luca Marini, θα θέριζε κυριολεκτικά το Miller. Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι αναβάτες δεν τραυματίστηκαν με τις σχετικές συγνώμες να ακολουθούν.

phi10.jpg

Στα της Yamaha τώρα, ο Fabio Quartararo στην προσπάθεια του να μείνει στη 5αδα έχασε τη γραμμή του χάνοντας αρκετές θέσεις ώστε να βρεθεί εκτός βαθμών. Η πίεση και το άγχος όμως δεν τον άφησαν έως ότου έπεσε τελικά εγκαταλείποντας τον αγώνα. Έναν αγώνα ακόμα που θέλει να ξεχάσει το εργοστάσιο των τριών διαπασών, μιας και ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης του, Franco Morbidelli έπεσε επίσης, με το καλύτερο αποτέλεσμα να φέρνει ο «συνταξιούχος» και εκτάκτως συμμετέχων, Cal Crutchlow.

Πλέον με 2 αγώνες να απομένουν στο πρωτάθλημα ηγείται ο Francesco Bagnaia, με τους Quartararo και Espargaro να ακολουθούν στους -14 και -27 αντίστοιχα, άρα αν βγάλουμε την ψυχολογία εκτός όλα μπορούν να συμβούν. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 07:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon