.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 11:59

MotoGP 2022, 19ος Αγώνας, Sepang – Δύσκολη νίκη Bagnaia, όλα θα κριθούν στη Valencia!

Ένας πρωινός αγώνας σαν δυνατός καφές ήταν ο σημερινός, με το Francesco Bagnaia να παίρνει τη νίκη και το Fabio Quartararo να αρνείται πεισματικά να πέσει αμαχητί στη μάχη του Τίτλου.

Η εκκίνηση ήταν το μεγάλο στοίχημα όλων, καθώς από την 9η και 12η θέση που είχαν οι Francesco και Fabio αντίστοιχα, το τοπίο δόξης δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «λαμπρό». Ωστόσο, ο Pecco έκανε μια «πυραυλοκίνητη» εκκίνηση που τον έφερε 2ο πίσω από το Jorge Martin. Στον 7ο γύρο όμως ο Martin έπεσε και κάπου εδώ θα ξεκινούσε ένα «ενδο-οικογενειακό» θρίλερ μεταξύ Bagnaia και Bastianini, με τους δυο –από την επόμενη χρονιά ομόσταυλους- αναβάτες να έρχονται αρκετά κοντά.

 sep8.jpg

Τελικά, η πρώτη θέση κατέληξε στο Bagnaia, με το Bastia να επιμένει στο όριο, άνευ χαρτοφυλακίου. Πίσω από τον Enea Bastianini τερμάτισε παλικαρίσια ο Fabio Quartrararo, αφού έκανε μια επίσης καλή εκκίνηση από τη 12η στην 7η θέση και αφού οδήγησε υποδειγματικά σταθερά παρά το κάταγμα στο μεσαίο δάκτυλο από χτες.

 sep7.jpg

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Marco Bezzecchi ο οποίος αν τελικά περνούσε το Fabio θα χάριζε μαθηματικά τον Τίτλο στον Pecco. Πίσω του τερμάτισε ο Alex Rins, πολύ μακριά από το group των πρώτων στα σχεδόν +12’’. Ο Jack Miller πήρε τη μπουκιά της 6ης θέσης από το στόμα του Marquez κυριολεκτικά στο φινάλε, ενώ πίσω τους τερμάτισε ο Brad Binder με KTM.

 sep5.jpg

Ο Johann Zarco ήταν ο αναβάτης που ακολούθησε ενώ εκείνος που έκλεισε τη 10άδα της κορυφής ήταν ο Aleix Espargaro. Δυστυχώς, στη Μαλαισία το πρωτάθλημα έληξε για τον αναβάτη της Aprilia, μιας πλέον είναι στους -46 βαθμούς. Τον αγώνα τους πέρα από τον Jorge Martin δεν τερμάτισαν ποτέ οι Fabio Di Giannantonio, Darryn Binder, Tetsuta Nagashima και Luca Marini. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

 sep6.jpg

Σήμερα η εργοστασιακή ομάδα της Ducati πήρε τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας του 2022, λίγο μετά τον Τίτλο του Κατασκευαστή. Αυτό που μένει για το Triple Crown, είναι ο Τίτλος του Πρωταθλητή Αναβάτη. Κάτι που θα κριθεί σε δυο εβδομάδες ακριβώς στην πίστα της Valencia, αν αυτοί οι -23 βαθμοί μεταξύ Bagnaia και Quartararo αποδειχθούν αρκετοί. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon