.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 16:10

MotoGP 2022, Valencia, 20ος Αγώνας – Πρωταθλητής ο Bagnaia, συγκίνηση για Rins και Suzuki

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν ήταν αναμενόμενο να είναι για γερά νεύρα, με Πρωταθλητή του 2022 το Francesco Bagnaia και τον Τίτλο του βαρύ σαν ιστορία

Πάνε άλλωστε 50 χρόνια από την τελευταία φορά που Ιταλός αναβάτης πήρε Πρωτάθλημα με «ιταλίδα» μοτοσυκλέτα, από το 1972 δηλαδή και τον Giacomo Agostini με την MV Agusta. Ακόμα, η Ducati είχε να δει Πρωταθλητή αναβάτη της από το 2007 και τον Casey Stoner, ενώ τέλος, τελευταίος Ιταλός Πρωταθλητής μέχρι τώρα είχε στεφθεί ο Valentino Rossi. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν τα παραπάνω για το νεαρό Pecco.

ValencFi2.jpg

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μόνο γλυκόπικρη μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Alex Rins, που κλείνει την παρουσία της Suzuki στο MotoGP. Απίστευτα ταχύς και εντυπωσιακός ο Brand Binder με ΚΤΜ πήρε τη 2η θέση, ενώ αν είχε 1-2 γύρους ακόμα μάλλον θα περνούσε και το Rins. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τη δορυφορική Ducati του Jorge Martin, που από ό,τι φαίνεται θα είναι από τα δυνατά ονόματα του 2023.

ValencFi3.jpg

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo, ο οποίος ήθελε μόνο νίκη και κάτι σαν.. πτώση για τον Bagnaia για να πάρει τον Τίτλο. Ο πρώτος γύρος μάλιστα τους βρήκε πολύ κοντά, με τη Ducati του Francesco Bagnaia να μένει λαβωμένη με ένα αεροδυναμικό βοήθημα λιγότερο σαν απόρροια των επαφών τους. Ακολούθησε η KTM του επίσης εξαιρετικού σήμερα Miguel Oliveira, ενώ 6ος τερμάτισε ο έτερος αναβάτης της Suzuki και Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir. Στην 7η θέση πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Luca Marini, έχοντας πίσω του Enea Bastianini. Κάπου σε αυτές τις θέσεις θα μπορύσε να υπάρξει ένα μικρό «δράμα», με το Bastia να πιέζει τον Bagnaia και τον 2ο να περιορίζεται τελικά 9ος , σε μια θέση αρκετή για να του χαρίσει το Πρωτάθλημα. Δε μιλάμε για «Τίτλο της Ντροπής» όμως, καθώς ο Francesco στην αρχή όχι απλά πάλεψε για την κορυφή, αλλά τερμάτισε τον αγώνα του και με αεροδυναμικά ασταθή μοτοσυκλέτα, όπως προείπαμε.

ValencFi4.jpg

Τη 10αδα της κορυφής έκλεισε ο Franco Morbidelli, ο οποίος στο τέλος του αγώνα οριακά απείλησε την 9η θέση του Pecco. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Πτώσεις, πτώσεις, πτώσεις

Τον αγώνα τους δεν εγκατέλειψαν ποτέ λόγω πτώσεων οι Jack Miller, Johann Zarco, Pol Espargaro, Darryn Binder, ενώ πτώση που τον έθεσε εκτός σημείωσε και ο Marc Marquez, ενώ ήταν σε θέση βάθρου. Μάλλον πιέζει ήδη πολύ, μιας και ήταν η 3η πτώση του αυτό το Σαββατοκύριακο. Τέλος, εγκατέλειψαν τον αγώνα τους αμφότεροι οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales.

Το σίγουρο είναι πως το φετινό Πρωτάθλημα κράτησε την παράδοση των τελευταίων ετών, δίνοντας μας θέαμα μέχρι την τελευταία στιγμή, ανεβάζοντας τον πήχη για εκείνο του 2023, το οποίο «ξεκινά» τις επόμενες μέρες με τις πρώτες δοκιμές των μοτοσυκλετών της επόμενης σεζόν στη Valencia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 19:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon