.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 16:20

MotoGP 2022, 14ος αγώνας, Misano - Bagnaia o νικητής του ιταλικού εμφυλίου του Misano

Το grand prix του San Marino εξελίχθηκε σε αμιγώς ιταλική υπόθεση, με πρωταγωνίστριες τις Ducati και Aprilia. Όλα σε φόντο πολλών πτώσεων.

Χαράς ευαγγέλια για τη Ducati, που είδε το νυν εργοστασιακό αναβάτη της Francesco Bagnaia να παίρνει τη νίκη, αφήνοντας πίσω του τον –από του χρόνου επίσης στα κόκκινα εργοστασιακό- Enea Bastianini. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Maverick Vinales, με το RS-GP του να διεκδικεί ως και τη νίκη για τα 3/4 του αγώνα.

mizb.jpg

Εν μέσω πολλών πτώσεων που ωφέλησαν στην άνοδο των θέσεων, ο Luca Marini πήρε την 4η θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον Fabio Quartararo. Ο Γάλλος Πρωταθλητής έδωσε ωραίες μάχες με τον έτερο διεκδικητή του Τίτλου, Aleix Espargaro που τερμάτισε 6ος.

 mizc.jpg

Στην 7η θέση ο Alex Rins δεν πάλεψε για κάτι καλύτερο, έχοντας απόσταση 12’’ από την κορυφή. Πρώτη ΚΤΜ της μέρας εκείνη του Brad Binder, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον Jorge Martin που παρά μια πτώση που είχε, συνέχισε τον αγώνα του. Επίσης ευνοημένος των πτώσεων, ο Alex Marquez, που έκλεισε και τη 10αδα της κορυφής. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Πτώσεις κατά ριπάς

Ο αγώνας είχε στην 4η κιόλας στροφή την ομαδική πτώση των Zarco, P.Espargaro και Pirro, που είδαν τον αγώνα τους να τελειώνει πριν καν αρχίσει, όπως συνέβη αργότερα και με το Franco Morbidelli. Μεγάλος χαμένος ο Jack Miller, που έπεσε όντας πρώτος στον αγώνα. Άλλοι που έπεσαν και συνέχισαν ήταν οι Marco Bezzecchi, Remy Gardner και Fabio Di Giannantonio.

Όλα αυτά με τον Fabio Quartararo να προηγείται κατά 30 βαθμούς στο Πρωτάθλημα από τον Francesco Bagnaia και 33 από την έκπληξη της χρονιάς, Aleix Espargaro. Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 18 Σεπτεμβρίου και το grand prix της Αραγονίας. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon