.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 16:17

MotoGP 2022, 13ος αγώνας, Red Bull Ring (Αυστρία) – Νικητής o Bagnaia, παλικαρίσια 2ος ο Quartararo

Σε ένα αγώνα που δεν του έλειψε το θέαμα, ξεχώρισαν οι μοτοσυκλέτες της Ducati, ο Francesco Bagnaia και ο -ένας εναντίον όλων- Fabio Quartararo.

Με την εκκίνηση κιόλας, ο Francesco Bagnaia έδειξε την πρόθεση του για την πρώτη θέση και πλην κάποιων μικρών εναλλαγών στην κορυφή, κατάφερε τελικά να μεταφράσει την καλή του εκκίνηση σε νίκη. Ιδρώνοντας στο έπακρο τη «φανέλα» του και ρισκάροντας πολύ, ο Fabio Quartararo ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, κάνοντας την κίνηση του στο Jack Miller 4 γύρους από το τέλος με μια προσπέραση για σεμινάριο. Τρίτος αν και το πάλεψε πολύ ο έτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati δείχνει πως δεν έχει βρει το δρόμο για τη νίκη.

austr7.jpg

Οι αρκετές πτώσεις που σημειώθηκαν ευνόησαν τους πιο πίσω αναβάτες, έτσι στην 4η θέση είδαμε το Luca Marini και πίσω του το Johann Zarco –αμφότεροι με Ducati. Έκτος τερμάτισε ο Aleix Espargaro, ο οποίος βλέπει τη βαθμολογική του διαφορά από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, να ανοίγει ελαφρώς. Σε μεγάλο βαθμό ο αναβάτης της Aprilia ατύχησε σήμερα, μιας και όπως φάνηκε στην εκκίνηση, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό που χαμηλώνει τη μοτοσυκλέτα.

austr6.jpg

Ο Brad Binder με KTM τερμάτισε 7ος, μετά από ένα καλό αγώνα ειδικά στο δεύτερο μισό του, ενώ 8ος τερμάτισε ο Alex Rins, με εμφανή κατά κάποιο τρόπο την κόπωση από όλα όσα έχουν γίνει με τη Suzuki. Στην 9η θέση τερμάτισε Marco Bezzecchi της Mooney VR46 Racing Team. Πικρή γεύση άφησε ο αγώνας στον Jorge Martin, ο οποίος αν και πάλεψε το βάθρο, έπεσε στον τελευταίο γύρο συνεχίζοντας και υποχωρώντας στη θέση που έκλεισε την πρώτη 10αδα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

austr8.jpg

Πτώσεις και εγκαταλείψεις

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ο Joan Mir είδε τον αγώνα του να τελειώνει ένεκα πτώσης, όπως αργότερα θα συνέβαινε και με τους Franco Morbidelli, Darryn Binder και Takaaki Nakagami. Ο Poleman, Enea Bastianini, επίσης εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από έξοδο που πιθανότατα οφειλόταν σε μηχανικό πρόβλημα, με τον αναβάτη της Gresini Racing να γλυτώνει οριακά τη σύγκρουση με τα προστατευτικά της πίστας.

Για τη συνέχεια, φεύγουμε από το Spielberg και πάμε στο Misano για το ιταλικό grand prix στις 4 Σεπτεμβρίου με το μεγάλο ερώτημα να είναι το πότε θα ξαναδούμε τις Honda και Yamaha να μπορούν να απαντήσουν στις Ducati, μιας και ένας Fabio, οπωσδήποτε δε φέρνει την άνοιξη.

Update: Το high side του Joan Mir στην αρχή του αγώνα κατέληξε σε κάταγμα στον αστράγαλο, με τον αναβάτη της Suzuki να περιμένει αύριο περαιτέρω εξετάσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon