.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 12:09

Moto3 – Μηχανικοί της Husqvarna εμπόδισαν αναβάτη της ΚΤΜ να μπει στην πίστα – Αδιανόητο συμβάν με παρασκήνιο

Να κάτι που δε συναντάμε συχνά στις πίστες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων: οι κόντρες μεταξύ ομάδων να φτάνουν σε χειροδικία στην pit lane εν μέσω χρονομετρημένων δοκιμών!

Το συμβάν προέκυψε στη διάρκεια των κατακτήριων δοκιμών Q2 της Moto3 στην πίστα της Aragon το Σάββατο 17/9. Εκεί ο αναβάτης της Red Bull Tech3 KTM, Adrián Fernández (αδελφός του Raul Fernández που συμμετέχει φέτος με την Tech3 KTM στη MotoGP) ετοιμαζόταν να μπει στην πίστα για να διεκδικήσει την pole position όταν ξαφνικά, ακριβώς έχω από το pit box της ομάδας του, εμφανίστηκαν δύο μηχανικοί της Sterilgarda Husqvarna Max (Max εκ του Biaggi).

Ερχόμενοι από δεξιά, φαίνονται να προσπαθούν να κρατήσουν αναβάτη και μοτοσυκλέτα, με τους συναδέλφους τους από την ομάδα της ΚΤΜ να τους διώχνουν. Σύμφωνα με τον Fernández, προσπάθησαν να τον εμποδίσουν απ’ το να μπει στην πίστα και μάλιστα ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να του πιάσει τη μανέτα του μπροστινού φρένου.

Το συμβάν καταγράφτηκε σε βίντεο και έγινε ταχύτατα viral, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση των αγωνοδικών που, σύμφωνα με τον κανονισμό, επέβαλλαν πρόστιμο €2,000 σε καθέναν από τους δύο τεχνικούς της Husqvarna και ποινή αποκλεισμού τους από τους επόμενους δύο αγώνες του πρωταθλήματος.

Ωστόσο αυτή η ιστορία, ως ο καθένας εύλογα υποπτεύεται, δεν ήταν μια μεμονωμένη ατυχής στιγμή που συνέβη διότι, ως ισχυρίστηκαν από την ομάδα του Max Biaggi, έγινε επειδή ο Fernández περίμενε τον αναβάτη της Husqvarna, Ayumu Sasaki (που τερμάτισε 2ος τελικά στον αγώνα), για να τον ακολουθήσει και να γράψει καλύτερο χρόνο στις κατακτήριες.

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Speedweek, στην πηγή του προβλήματος είναι μια κόντρα μεταξύ της οικογένειας Fernández και της Husqvarna Max, η οποία μάλιστα είχε και συνέχεια το ίδιο βράδυ.

Συγκεκριμένα, το αφεντικό της Husqvarna Max, Peter Öttl, ισχυρίστηκε πως το ίδιο βράδυ πήγε τον ένα εκ των δύο προαναφερθέντων τεχνικών στο νοσοκομείο με σκισμένο χείλος και πρησμένο πρόσωπο όταν δέχτηκε κουτουλιά (!) από τον πατέρα του αναβάτη, Carlos Fernández, ο οποίος μάλιστα φέρεται να τον χτύπησε περνώντας δίπλα του με σκούτερ (!!).

Οι δε αδελφοί Fernández δήλωσαν πως πριν από αυτό το συμβάν οι δύο τεχνικοί της Husqvarna είχαν πάει στο motorhome των αναβατών όπου βρίσκονταν με την οικογένειά τους και τους εξύβρισαν χυδαία, ενώ ειδική λεκτική κακοποίηση υπέστη η μητέρα τους.

Τα βραδινά τεκταινόμενα έγιναν αντικείμενο και αστυνομικής έρευνας, καθώς το πρωί της Κυριακής τα όργανα της τάξης ήρθαν στην πίστα και πήραν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Το γεγονός πως έπεσαν χοντρές προσβολές και κουτουλιές μάλλον μεταφράζεται σε μηνύσεις.

Το επεισόδιο υπάρχει και σε δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://youtube.com/shorts/lNZYj9CJ9Vc?feature=share (ως βίντεο από το επίσημο κανάλι του MotoGP δεν επιτρέπεται ο διαμοιρασμός του).

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon