.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 12:14

MotoGP Sepang Test Ημέρα 2η – Εντυπωσίασε ο Bastianini με φοβερό χρόνο! Οι 11 πρώτοι στα τρία δέκατα!

Τα ιταλικά εργοστάσια φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη από την Μαλαισία, αφού Ducati και Aprilia πρωταγωνίστησαν στο διήμερο τεστ της Sepang. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο εκπληκτικός Enea Bastianini!

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες.

Ο λόγος ήταν η βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα και έβαλε στοπ στις ορέξεις των πιλότων της μεγάλης κατηγορίας.

Οι οδηγοί είχαν μπει ορεξάτοι από το πρωί και εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές θερμοκρασίες πίστας, κατάφεραν να κάνουν πάρα πολύ καλούς χρόνους.

Η βροχή όμως μας εμπόδισε από το να δούμε ίσως ακόμα και χρόνο-ους στο 1:57 για πρώτη φορά στην Sepang! Αρκετοί μάζεψαν τα πράγματά τους κι έφυγαν νωρίς από την πίστα, ενώ λίγοι έμειναν για να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο βρεγμένο.

Αυτός που έκλεψε την παράσταση σήμερα, ήταν ο Enea Bastianini. Ο Ιταλός ήταν εντυπωσιακός και σχεδόν από την αρχή του τεστ κατάφερε να κάνει το 1:58,131

Xronoi_2h_hmera_Espargaro.jpg

Ένας χρόνος που έμεινε έως το τέλος και ο οποίος – αν ήμασταν σε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο – θα χάριζε στον νεαρό Ιταλό το ρεκόρ απόλυτου γύρου πίστας!

Λίγο πριν ο Bastianini γράψει αυτό το χρόνο, ήταν ο Aleix Espargaro αυτός που έφτασε κοντά στο να σπάσει το όριο του 1:58. Ο Ισπανός έκανε με την Aprilia του 1:58,157 και έμεινε μόλις 26 χιλιοστά πίσω από τον Bastianini.

Μία άλλη Ducati, αυτή του Jorge Martin, φιγουράρει στην 3η θέση της λίστας με τους χρόνους της 2ης ημέρας, που είναι και η λίστα των συνδυασμένων αποτελεσμάτων αφού όλοι οι οδηγοί βελτίωσαν τους χτεσινούς τους χρόνους.

Ο Martin ήταν μόλις ένα δέκατο από την κορυφή, σε μια πολύ αμφίρροπη και δυνατή δεύτερη ημέρα όπου οι 11 πρώτοι είχαν διαφορά τριών δεκάτων μεταξύ τους και οι 22 από τους 27 οδηγούς ήταν στο 1.1’’!

Ακολουθούν δύο Ισπανοί, ο Alex Rins με την Suzuki του και ο Maverick Vinales – που είχε την πρώτη θέση τη χτεσινή ημέρα – με την Aprilia. Οι δυο τους έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο 1:58,261.

Xronoi_2h_hmera_Bagnaia.jpg

Μόλις τέσσερα χιλιοστά πίσω τους, στην 6η θέση, είναι ο Pecco Bagnaia που κέρδισε τη θέση αυτή από τον Fabio Quartararo. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν η μόνη Yamaha που κατάφερε να σημειώσει έναν καλό χρόνο στο τεστ.

Ο Marc Marquez, που σε αυτό το τεστ οδήγησε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα του μετά από το τραυματισμό στο μάτι του, έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο.

Πίσω του πήραν θέση ο Johann Zarco (Ducati), ο Pol Espargaro (Honda) και ο Luca Marini, με τον τελευταίο να είναι μόλις τρία δέκατα από τον εξαιρετικό χρόνο του Bastianini!

Ακολουθούν αναλυτικά οι χρόνοι της ημέρας που είναι και τα συνδυασμένα αποτελέσματα των δοκιμών. Το δεύτερο και τελευταίο επίσημο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν θα γίνει στις 11-13 Φεβρουαρίου σε μια άγνωστη για όλους πίστα, την Mandalika, στην Ινδονησία.

Telikoi_Xronoi_2h_Hmera.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 12:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon