.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 16:44

MotoGP – Η νέα μοτοσυκλέτα της Yamaha για το 2022

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με τον Fabio Quartararo, Yamaha, παρουσίασε τις νέες της μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί φέτος τον τίτλο της.

Μετά από μία πάρα πολύ επιτυχημένη περσινή σεζόν, η ομάδα της Yamaha θα προσπαθήσει φέτος να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο που κατέκτησε το 2021.

Πριν από λίγες ώρες, το εργοστάσιο μας παρουσίασε και τα νέα χρώματα των μοτοσυκλετών του, βγάζοντας προς τα έξω μια σιγουριά ότι η ιστορία θα επαναληφθεί.

Ο Fabio Quartararo είχε μία καταπληκτική περσινή χρονιά, όταν και κατέκτησε τον τίτλο με σημαντικό «άσο στο μανίκι του» τις συνεδρίες που έκανε με αθλητικό ψυχολόγο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Γάλλος να κρατάει με σιγουριά και ασφάλεια την πρώτη θέση στη βαθμολογία για όλη σχεδόν τη χρονιά, χωρίς να λυγίσει υπό το βάρος της πίεσης όπως συνέβη το 2020.

Στην άλλη μεριά του γκαράζ, ο Franco Morbidelli κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, έχοντας πάρει τη θέση του Maverick Vinales στους τελευταίους αγώνες της περσινής σεζόν.

Ο Ιταλοβραζιλιάνος ελπίζει ότι θα έχει ξεπεράσει τους περσινούς τραυματισμούς και έδειξε πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στις εμφανίσεις του 2020, όταν και κατάφερε να πάρει τρεις νίκες τερματίζοντας δεύτερος στη βαθμολογία.

Φέτος η Yamaha φαίνεται ότι θα έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Τόσο η Honda, με τον Marc Marquez να δείχνει ότι μπορεί να επιστρέψει σε ένα καλό επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά κυρίως η Ducati, να είναι οι δύο μεγάλοι της αντίπαλοι.

Από την άλλη, για λογαριασμό των κόκκινων είναι ο Francesco Bagnaia εκείνος που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του εργοστασίου, όντας εκείνος που είχε ξεχωρίσει στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 16:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon