.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 16:47

MotoGP Sepang Test Ημέρα 1η – Espargaro και Vinales έκαναν το 1-2 για την Aprilia

Η πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμών στην Sepang της Μαλαισίας ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά, με το δίδυμο της Aprilia να ξεχωρίζει και να κάνει το 1-2 για λογαριασμό του Ιταλικού εργοστασίου.

Σε πολύ καλές συνθήκες και με γρήγορους χρόνους ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στην Sepang, αφού με το καλημέρα είδαμε τους πέντε πρώτους της λίστας με τους χρόνους να σπάνε το όριο του 1:59!

Πάνω από τους μισούς πιλότους στην πίστα έκαναν τον καλύτερό τους χρόνο σε έναν από τους τελευταίους τους γύρους, κανείς όμως δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον Aleix Espargaro.

Ο Ισπανός της Aprilia κράτησε την πρώτη θέση με χρόνο που έκανε στην αρχή του τεστ – 1:58,371 – και όχι στο τέλος, όταν η θερμοκρασία είχε πέσει και οι συνθήκες ήταν λίγο πιο ευνοϊκές.

Ανεβασμένος πολύ στα τελευταία στάδια των δοκιμών ήταν και ο ομόσταυλός του, ο Maverick Vinales.

12_Maverick_Vinales_LG76505.jpg

Ο Vinales, όπως και ο Aleix Espargaro, είχαν και το επιπρόσθετο πλεονέκτημα της συμμετοχής τους και στο Shakedown Test που έγινε στην πίστα πριν από μερικές ημέρες.

Ο χρόνος του Vinales ήταν μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον αντίστοιχο του ομόσταυλού του, χαρίζοντάς του τη δεύτερη θέση.

Πολλή δουλειά περίμενε τους οδηγούς της Suzuki, οι οποίοι μαζί έκαναν 140 γύρους ενώ ο Alex Rins είχε 72, τους περισσότερους από κάθε άλλον.

Ο Rins κατάφερε με τον προτελευταίο του γύρο να πάρει την 3η θέση, μόλις ένα δέκατο μακριά από την πρώτη και περίπου ένα τέταρτο του δευτερολέπτου από τον τέταρτο.

Αυτός ήταν ο Enea Bastianini, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με έναν πολύ καλό γύρο στο 1:58,638 πάνω στην Ducati της ομάδας του αείμνηστου Fausto Gresini.

Μάλιστα ο Ιταλός ήταν και πάνω από τρία δέκατα πιο γρήγορος από την Ducati του Johann Zarco, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος από τους πιλότους με χρόνο κάτω από το 1:59.

Για μόλις δύο χιλιοστά δεν κατάφερε να σπάσει αυτό το όριο ο Fabio Quartararo, μένοντας τελικά στην 6η θέση, ως η καλύτερη Yamaha. Η δεύτερη καλύτερη Μ1 ήταν του δοκιμαστή Cal Crutchlow στην 11η θέση, ενώ ο Morbido έμεινε χαμηλά σήμερα, με τον 21ο χρόνο.

72_Marco_Bezzecchi_LG76236.jpg

Ο Joan Mir ανέβασε τη Suzuki του στην έβδομη θέση, δύο δέκατα μπροστά από το δίδυμο της Repsol Honda. Ο Marc Marquez ήταν 8ος ενώ ο Pol Espargaro 9ος και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Τη δεκάδα έκλεισε ο πολύ καλός Rookie, Marco Bezzecchi με την Ducati της ομάδας του Valentino Rossi.

Τα πέντε από τα έξι εργοστάσια είχαν μοτοσυκλέτα τους στην πρώτη δεκάδα, με μόνο την KTM να μένει εκτός. Ο καλύτερος εκπρόσωπος των Αυστριακών σήμερα ήταν ο Rookie Raul Fernandez.

Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την 13η θέση με έναν από τους τελευταίους του γύρους, κερδίζοντας για ένα δέκατο τον εργοστασιακό οδηγό της KTM, Brad Binder.

Telikoi_Xronoi_1h_Hmera.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon