.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 17:12

MotoGP – Σημαντικές αλλαγές κανονισμών για το 2022!

Συνεδρίασε για τελευταία φορά φέτος η Επιτροπή Αγώνων και πήρε μερικές σημαντικές αποφάσεις για τη χρονιά που έρχεται.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνων είχαμε μια σειρά από αλλαγές που αποφασίστηκαν και θα ισχύσουν από το 2022.

Εν συντομία να πούμε ότι μία σημαντική αλλαγή είναι αυτή του ορίου με το οποίο μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μέχρι και φέτος, ο κάθε πιλότος έπρεπε να κάνει χρόνο στο 107% του καλύτερου χρόνου, αλλά αυτό αλλάζει πλέον σε ποσοστό 105%.

Επιπλέον, αποφασίστηκε και επίσημα να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή του ορίου ηλικίας για τη συμμετοχή κάποιου στα πρωταθλήματα της Moto2 και της Moto3.

Σχετικά γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Στα πιο τεχνικά κομμάτια των κανονισμών, να σημειωθεί ότι αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ο επίσημος έλεγχος και η έγκριση που πρέπει να πάρουν τα εργοστάσια για τα συστήματα ride-height.

Επιπλέον, αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο ομολογκάρονταν μέχρι φέτος τα αεροδυναμικά και δεν θα γίνονται αποδεκτές μόνο αναπαραστάσεις επί χάρτου.

Σε ό,τι αφορά στα φρένα, προστίθεται στις επιλογές ένας ακόμα δίσκος 355 χιλιοστών προς χρήση.

Αλλού, διαβάζουμε ότι «…το οποιοδήποτε μέρος του εξοπλισμού που υφίσταται για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την αεροδυναμική βοήθεια στον πιλότο, δεν θα επιτρέπεται».

Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα καταργηθούν και τα spoiler στα κράνη; Μένει να διευκρινιστεί κάτι τέτοιο.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από το 2023 και μετά γίνονται πιο αυστηροί οι έλεγχοι και πιο δύσκολο να πάρει κάποιος τραυματίας οδηγός το πράσινο φως για να συμμετάσχει σε GP.

Τέλος, ύστερα και από τα πολλά παράπονα, η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ενός νέου Σώματος Κριτών με την ονομασία Judges of Facts.

Οι κριτές αυτοί θα έχουν ως αποκλειστικό έργο τους να βλέπουν και να αξιολογούν τυχόν παραβιάσεις των κανονισμών, όπως άκυρη εκκίνηση ή έξοδος από τα όρια της πίστας.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι η απόφαση αυτού του νέου Σώματος δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει, που σημαίνει ότι ομάδες και οδηγοί δεν θα μπορούν να κάνουν έφεση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 17:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon