.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 11:55

Ducati MotoE – Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati!

Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Ducati έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα του Misano, δείχνοντας πόσο μπροστά από το πρόγραμμα είναι οι κόκκινοι καθώς προετοιμάζονται να αντικαταστήσουν την Energica στην MotoE το 2023.

Όταν η Ducati ανακοίνωνε μέσα στον Σεπτέμβρη ότι θα αποτελέσει τη νέα μονομάρκα στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα, λίγοι περίμεναν ότι το εργοστάσιο θα παρουσίαζε τόσο σύντομα μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα.

Σ’ αυτό άλλωστε συνηγορούσαν και τα λόγια τότε του CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali. Τελικά κάτι τέτοιο – όπως έγινε φανερό – δεν ίσχυε.

Αυτή την εβδομάδα ο Michele Pirro έκανε τους πρώτους γύρους της MotoE Ducati στο Misano και μάλιστα ήταν εντυπωσιασμένος από την απόδοσή της!

«Ήταν τρομερή αίσθηση», έλεγε μετά ο δοκιμαστής της Ducati. «Σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati. Η μοτοσυκλέτα είναι ελαφριά και με καλή ισορροπία».

«Επιπλέον το γκάζι, στην πρώτη φάση ανοίγματος αλλά και γενικότερα η εργονομία είναι πολύ κοντά σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα».

«Αν είχε εξάτμιση και αν δεν είχαμε αποφασίσει να περιορίσουμε τη δύναμή της στο 70%, τότε εύκολα θα φανταζόμουν ότι είμαι πάνω στη MotoGP μοτοσυκλέτα μου».

Φυσικά η μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε στο Misano (και δεν έχει ακόμα επίσημη ονομασία) δεν είναι ακόμα έτοιμη και θα διαφέρει σε σημαντικό βαθμό από αυτή που θα δούμε στην MotoE από το 2023 και μετά.

MotoE-Ducati-jju1.jpg

Μάλιστα η Ducati, όπως είναι λογικό, σκοπεύει κάποια στιγμή στο μέλλον να βγάλει και μια έκδοση δρόμου στην παραγωγή.

Το μέλλον είναι γεμάτο ενθουσιασμό για τους κόκκινους, κάτι που σίγουρα βγαίνει και μέσα από τις δηλώσεις του διευθυντή του eMobility τμήματος της Ducati, Roberto Cane.

«Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι πραγματικά μια απίστευτη στιγμή για όλους», έλεγε γεμάτος χαρά. «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι πραγματικότητα και ότι δεν ονειρεύομαι!»

«Είναι καταπληκτικό ότι έχουμε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Ducati στην πίστα και όχι μόνο για τη μοναδικότητά της, αλλά και για τις προκλήσεις που συναντήσαμε και για το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο».

«Ειλικρινά η δουλειά όλων στο τμήμα ήταν απίστευτη και τα αποτελέσματα που βλέπουμε μας αποζημιώνουν για τόσους μήνες δουλειάς».

«Φυσικά και αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει. Ξέρουμε καλά ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς, αλλά εν τω μεταξύ βάλαμε σίγουρα το πρώτο λιθαράκι».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon