.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 17:41

MotoGP – Αλλάζει το όριο ηλικίας μετά τα δυστυχήματα σε αγώνες

Μέτρα για να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό μελλοντικά δυστυχήματα αρχίζει να παίρνει η παγκόσμια ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Dorna.

Φέτος δυστυχώς θρηνήσαμε αρκετά νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μέσα στην πίστα, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Από τότε η κουβέντα στο paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μειωθούν οι θάνατοι, δεν έχει κοπάσει.

Τώρα, η FIM και η Dorna ανακοίνωσαν μια πρώτη σειρά από μέτρα με στόχο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια σε όλες τις κατηγορίες όλων των πρωταθλημάτων.

Το πρώτο βήμα είναι να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας οδηγών που θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πρόσφατα είδαμε τον αδερφό του Deniz Oncu, τον Can Oncu να αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα Grand Prix πριν ακόμα κλείσει τα 16 του χρόνια.

Αυτό έγινε κατ’ εξαίρεση επειδή είχε κερδίσει το Red Bull Rookies Cup το 2017. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Moto3 και μάλιστα κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Έτσι ο Τούρκος κρατά και το ρεκόρ του μικρότερου σε ηλικία νικητή σε αγώνα Grand Prix!

Πλέον αυτό το ρεκόρ θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αφού ο μέσος όρος ηλικίας όσων αγωνίζονται σε GP θα πάει από τα 16 στα 18 χρόνια.

Οι εξαιρέσεις θα υπάρχουν κι έτσι οι νικητές στο Red Bull Rookies Cup και στην Moto3 Ισπανίας θα μπορούν να έρθουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ΟΜΩΣ από την ηλικία των 17 ετών τουλάχιστον.

Επιπλέον, στο Red Bull Rookies Cup αυξάνεται το όριο ηλικίας από τα 13 χρόνια που είναι τώρα στα 15 έτη για τους συμμετέχοντες.

Κάτι ακόμα που θεσπίζεται είναι ο μίνιμουμ αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία που δεν θα μπορεί να έχει πάνω από 32 συμμετοχές.

Και αυτό είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ο συνωστισμός που παρατηρείται σε κατηγορίες με έως και 40 συμμετοχές είναι ανεπίτρεπτος.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα επιστρατευτεί η ακόμα μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας ώστε να ενημερώνονται ακόμα πιο άμεσα οι οδηγοί μέσα στην πίστα για κάποια πτώση.

Οι πρώτες δοκιμές των νέων συστημάτων επικοινωνίας θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon