.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 16:31

MotoGP Misano2 2021 ΕΔ2 – Πρώτος και με διαφορά ο Jack Miller

Ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, Jack Miller, πήρε την πρώτη θέση στη βρεγμένη πίστα του Misano σήμερα το μεσημέρι.

Στα πρώτα ελεύθερα το πρωί, οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας οδήγησαν στο full βρεγμένο, με την κατάσταση στην πίστα να βελτιώνεται ελαφρώς στις ΕΔ2.

Επομένως και οι χρόνοι ήταν λίγο καλύτεροι, ωστόσο η πίστα είχε ακόμα νερό αν και σταδιακά άρχιζε να στεγνώνει.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στα τελευταία λεπτά, αφού αύριο το πρωί η πρόβλεψη λέει ότι θα έχουμε βροχή στο Misano.

Έτσι οι οδηγοί προσπάθησαν να πιέσουν για να εξασφαλίσουν μια θέση στη δεκάδα από σήμερα, που πιθανότατα θα τους έδινε το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2.

Ωστόσο το 1:41,3 του Jack Miller ήρθε από νωρίς, με τον Αυστραλό χωρίς να πιεστεί στο τέλος από κάποιον αντίπαλό του.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο Johann Zarco (που ήταν 1ος στις ΕΔ1) και ο Aleix Espargaro με την Aprilia, κατάφεραν κάπως να μείνουν κοντά του.

Κι οι δυο τους όμως ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί σε αυτές τις συνθήκες από τον Jack Miller.

Στην KTM συνεχίστηκαν τα χαμόγελα και το μεσημέρι, καθώς μετά την καλή παρουσία της μοτοσυκλέτας τους το πρωί, οι δυνατές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και το μεσημέρι.

Ο Iker Lecuona της Tech3, αλλά και ο εργοστασιακός Miguel Oliveira, ήταν αυτοί που ολοκλήρωσαν την πεντάδα των πρώτων.

Τον έκτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Luca Marini, κλέβοντας την παράσταση αφού αυτή η 6η θέση ήρθε στο τέλος, με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός δεκάδας τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joan Mir!

Στη δεκάδα δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως η παρουσία εκεί του δοκιμαστή της Aprilia Lorenzo Savadori. Μαζί του ήταν ο Pecco Bagnaia, ο Danilo Petrucci (άλλη μία ΚΤΜ) και ο rookie Jorge Martin.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo ήταν στους δέκα καλύτερους για το μεγαλύτερο διάστημα των ΕΔ1, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να βελτιωθεί κι έμεινε στην 16η θέση όντας φανερά απογοητευμένος.

Αν οι συνθήκες αύριο δεν επιτρέψουν να κατέβουν οι χρόνοι, τότε στις ΚΑΤ1 πέρα από τον Quartararo θα είναι και οι Joan Mir, Marc Marquez, Alex Rins, Brad Binder και ο Pol Espargaro που δεν απέφυγε μια πτώση.

MotoGP-FP2-Miller-results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon