.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 12:21

MotoGP Misano2 2021 ΕΔ1 – Τι έγινε στα πρώτα ελεύθερα στο Misano

Ο Johann Zarco ήταν αυτός που με τον τελευταίο του γύρο κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο των ΕΔ1 στη βρεγμένη πίστα του Misano.

Η πίστα του Misano φιλοξενεί για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, έναν αγώνα MotoGP, με την πίστα να υποδέχεται με αρκετό νερό τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας.

Ωστόσο, τουλάχιστον στα πρώτα δέκα λεπτά, η βροχή ήταν ελάχιστη ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια.

Περίπου 30 λεπτά πριν το τέλος των ΕΔ1, το νερό άρχισε να πέφτει με περισσότερη δύναμη και οι χρόνοι θα παρέμεναν ίδιοι για αρκετό διάστημα.

Τότε την πρώτη θέση είχαν ο Jack Miller και ο Pecco Bagnaia με τις Ducati τους.

Προς το τέλος όμως οι χρόνοι θα άλλαζαν, όπως και οι θέσεις των πιλότων της κατηγορίας στη σχετική λίστα.

Και καθώς άρχισαν να πιέζουν λίγο παραπάνω, δεν έλειψαν και οι πτώσεις όπως αυτή του διεκδικητή του τίτλου Pecco Bagnaia.

Εν τω μεταξύ ο Johann Zarco κατάφερε με τον τελευταίο του γύρο να γράψει το 1:42,374 και να αφήσει σχεδόν 1.5’’ πίσω του τον δεύτερο!

Αυτός ήταν ο Marc Marquez που πλασαρίστηκε εκεί εις βάρος του Jack Miller, ο οποίος υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Εντυπωσιακός ήταν ο rookie Jorge Martin. Σε μια από τις λίγες φορές που έχει οδηγήσει στο βρεγμένο μοτοσυκλέτα της μεγάλης κατηγορίας, ο Ισπανός κατάφερε να ανέβει έως την 4η θέση!

Τον 5ο καλύτερο χρόνο έκανε ο νέος οδηγός στο γκαράζ της εργοστασιακής Yamaha, ο Franco Morbidelli, που κέρδισε για ένα δέκατο περίπου τον Pecco Bagnaia που έμεινε στην 6η θέση.

Πιο πίσω ακολουθούν τρεις KTM, με τον Miguel Oliveira μπροστά από τους Danilo Petrucci και Iker Lecuona.

Η μόνη ΚΤΜ που έμεινε πολύ πίσω ήταν αυτή του προτελευταίου Brad Binder, ο οποίος ίσως επηρεάστηκε από μια πτώση που είχε στην αρχή στην 8η στροφή. Εκεί που έπεσε αργότερα και ο Bagnaia.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir, όπως και ο Luca Marini, κατάφεραν να περάσουν στο τέλος τον Valentino Rossi που κρατούσε μια θέση στη δεκάδα.

MotoGP-FP1-Zarco-results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 12:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon