.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 11:03

Η Ducati αποκλειστικός κατασκευαστής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του MotoE

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ducati αποκλειστικός κατασκευαστής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του MotoE

  • Η ηλεκτρική εποχή για τη Ducati ξεκινά, με την ιταλική μάρκα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή του παγκόσμιου motorsport στους δύο τροχούς
  • Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ducati και της DornaSports για την κατασκευή από την ιταλική μάρκα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του “Παγκοσμίου Κυπέλλου FIMEnelMotoE”
  • Η μάρκα με έδρα το BorgoPanigale θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του MotoE, αρχικά, για την περίοδο 2023 - 2026
  • «Η Ducati έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και κάθε φορά που μπαίνει σε έναν νέο κόσμο το κάνει για να δημιουργήσει το προϊόν με την καλύτερη δυνατή απόδοση. Με αφοσίωση θα δημιουργήσουμε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων που χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος, για όλους τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIMEnelMotoE», δήλωσε ο ClaudioDomenicali, CEO της Ducati
  • «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε τη Ducati ως τον αποκλειστικό κατασκευαστή για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIMEnelMotoE. Με την απίστευτη αγωνιστική της ιστορία, είναι τιμή να καλωσορίζουμε αυτή τη δέσμευση ενός από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στα paddock και να αντιμετωπίζουμε αυτή τη νέα πρόκληση μαζί», δήλωσε ο CarmeloEzpeleta, CEO της DornaSports

Εντυπωσιακή ανακοίνωση από τη Ducati, που σηματοδοτεί την είσοδό της στην ηλεκτρική εποχή! Η ιταλική μάρκα αναλαμβάνει αποκλειστικός προμηθευτής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE, την ηλεκτρική κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP™. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στη Ducati και την DornaSports, διοργανώτρια και προωθητή των σημαντικότερων διεθνών πρωταθλημάτων αγώνων με δίτροχα, έχει έναρξη από το 2023 και σε πρώτη φάση διαρκεί έως το 2026, καλύπτοντας τέσσερις σεζόν  του Παγκόσμιου Κυπέλλου MotoE.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ιστορικό βήμα για τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών από το BorgoPanigale, ο οποίος, ακολουθώντας την παράδοσή του να χρησιμοποιεί τον ανταγωνισμό στις πίστες ως εργαστήριο για νέες τεχνολογίες και λύσεις που στη συνέχεια γίνονται διαθέσιμες σε όλους τους αναβάτες, εισέρχεται στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ξεκινώντας από τον πιο σπορ τομέα, αυτόν της ηλεκτρικής κατηγορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και τεχνολογιών σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο νέο κόσμο, όπως ο ηλεκτρικός, μέσα από μια εμπειρία οικεία στην εταιρεία όπως αυτή της συμμετοχής και διάκρισης σε αγώνες. Η τελευταία αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας, ξεκινώντας από την Ducati 851, η οποία έβαλε στην αγορά τις σπορ μοτοσυκλέτες δρόμου της Ducati, φέρνοντας επανάσταση στην κατηγορία με τον καινοτόμο δικύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα, τον ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και τις τετραβάλβιδες κεφαλές, που προέρχονταν από τη μοτοσυκλέτα Ducati 748 IE, που έκανε το ντεμπούτο της σε αγώνες αντοχής στο LeCastellet το 1986.

Έκτοτε, αυτή η ατέλειωτη μεταφορά τεχνογνωσίας γινόταν πάντα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, στο οποίο συμμετείχε η Ducati από την πρώτη σεζόν το 1988, και από το MotoGP, στο οποίο η Ducati είναι ο μόνος μη-Ιαπωνικός κατασκευαστής μοτοσυκλετών που έχει κερδίσει παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, ο κινητήρας V4 της Panigale. Στην πραγματικότητα εκφράζει αυστηρά ολόκληρη τη φιλοσοφία της Ducati, με όλη την κατασκευή του – από τις διαστάσεις των κυλίνδρων έως τον αντίθετα περιστρεφόμενο στροφαλοφόρο άξονα – να προέρχεται από τον κινητήρα που έκανε το ντεμπούτο του στη DesmosediciGP το 2015. Αντίστοιχα, και ο V4 Granturismo που εξοπλίζει τη νέα MultistradaV4, προέρχεται από την Panigale. Επίσης, όλο το λογισμικό ελέγχου των μοτοσυκλετών προέρχεται άμεσα από αυτά που αναπτύχθηκαν στον κόσμο των αγώνων. Σε αυτά, να προστεθεί επίσης και ο τομέας της αεροδυναμικής.

Πιστή στην παράδοση των τεχνολογικών λύσεων που από τον κόσμο των αγώνων πέρασαν στις καθημερινές μοτοσυκλέτες, η Ducati θα αντιμετωπίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIMEnelMotoE ως ένα αγωνιστικό εργαστήριο, που θα της επιτρέψει να αναπτύξει και να δοκιμάσει σε απαιτητικές συνθήκες, τις καλύτερες τεχνολογίες για σπορ, ελαφριές και ισχυρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η Ducati αποτελεί μέρος του VolkswagenGroup, το οποίο έχει καταστήσει την ηλεκτροκίνηση βασικό πυλώνα της στρατηγικής “NewAuto” για το 2030, αποτελεί την καλύτερη προϋπόθεση για μια εξαιρετική ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, την παραμονή του MadeinItaly&Emilia-Romagna Grand Prix, του τρίτου από το τέλος γύρου του MotoGP 2021.

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία γιατί, όπως όλες οι πρώτες φορές, αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας. Η Ducati έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και κάθε φορά που μπαίνει σε έναν νέο κόσμο το κάνει για να δημιουργήσει το προϊόν με την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αυτή η συμφωνία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τη Ducati, η οποία μελετά την εξέλιξη των ηλεκτρικών κινητήρων εδώ και χρόνια, επειδή θα μας επιτρέψει να πειραματιστούμε σε ένα γνωστό και ελεγχόμενο πεδίο, όπως αυτό των αγώνων στην πίστα. Με αφοσίωση θα δημιουργήσουμε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό βάροςτους, για όλους τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIMEnelMotoE. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι ακριβώς το βάρος, ένα θεμελιώδες στοιχείο των σπορ μοτοσυκλετών. Η ελαφρότητα ήταν πάντα στο DNA της Ducati και χάρη στην τεχνολογία και τη χημεία των μπαταριών που εξελίσσονται γρήγορα, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αξιολογούμε τις καινοτομίες μας και τις φουτουριστικές μας τεχνολογικές λύσεις σε πίστες σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια διαθέτουμε συναρπαστικά και επιθυμητά προϊόντα στους Ducatisti. Είμαι πεπεισμένος ότι για άλλη μια φορά θα βασιστούμε στις εμπειρίες μας στον κόσμο των αγώνων για να τις μεταφέρουμε και να τις εφαρμόσουμε και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής».

Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε τη Ducati ως τον νέο, αποκλειστικό κατασκευαστή/προμηθευτή για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIMEnelMotoE. Με την απίστευτη αγωνιστική της ιστορία, είναι τιμή να καλωσορίζουμε αυτή τη δέσμευση ενός από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στα paddock και να αντιμετωπίζουμε μαζί αυτή τη νέα πρόκληση. Ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον και πώς αυτή η τεχνολογία θα αναπτύσσεται συνεχώς, με το MotoGP και το MotoE να συνεχίζουν να οδηγούν την καινοτομία και την εξέλιξη στη βιομηχανία μοτοσυκλέτας – ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός απίστευτου θεάματος στην πίστα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 11:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon