.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 12:27

Moto3, Matteo Bertelle – Ωρίμασε, παίρνει την ευκαιρία του και… περιμένει τον Valentino Rossi!

Ο Matteo Bertelle θα πάρει μέρος στην Moto3 του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2022 με την Avintia VR46.

Γεννημένος στη Monselice, ο Matteo Bertelle πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στο Ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ έκανε και λίγες σεζόν στην Ισπανία.

Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε και στο Red Bull Rookies Cup. Το 2019 και 2020 δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πιο «ψημένος» φέτος και πιο ώριμος κατάφερε να ξεχωρίσει.

Έκανε την καλύτερή του σεζόν στο πρωτάθλημα αυτό και ανάγκασε αρκετούς να στρέψουν τα βλέμματά τους πάνω του, ιδίως μετά την ανέλπιστη νίκη του στο Sachsenring.

Ο νεαρός υπέγραψε με την Avintia, που συνεργάζεται στενά πλέον με την VR46 του Valentino Rossi και θα αγωνιστεί με τα χρώματά τους στα GP το 2022.

Την ίδια στιγμή, περιμένει και το πολυπόθητο γι’ αυτόν κάλεσμα στην Ακαδημία του Valentino Rossi, ώστε να καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την τεχνική και το στυλ του.

Ο Matteo Bertelle δεν είναι άγνωστος στις επιτυχίες, αφού φέτος ήταν η καλύτερή του σεζόν και στο Ιταλικό πρωτάθλημα όπου πήρε αρκετές νίκες και βάθρα.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 2011 από την άσφαλτο και γρήγορα αναδείχθηκε στις μικρές κατηγορίες για να φτάσει στην pre-Moto3 του Ιταλικού πρωταθλήματος το 2017.

Εκεί κανείς δεν κατάφερε να του σταθεί εμπόδιο στην πορεία του προς τον τίτλο, κάτι που του άνοιξε τις πόρτες στην SIC58 Squadra Corse το 2018 και στο European Talent Cup, όπου πήρε δύο νίκες και τερμάτισε τελικά στην 5η θέση.

Το ταλέντο του εκτιμήθηκε σωστά από την ομάδα του πατέρα του αείμνηστου Marco Simoncelli κι έδωσαν την ευκαιρία στον Ιταλό να αγωνιστεί και στην Ισπανία.

Moto3-Bertelle-jkw2.jpg

Πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior (Moto3 Ισπανίας) και την ίδια χρονιά (2019) αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στο Red Bull Rookies Cup.

Μια τρίτη θέση που πήρε στην αρχή του πρωταθλήματος έφερε αισιοδοξία στην ομάδα, ωστόσο στη συνέχεια έχασε αρκετούς αγώνες και δεν μπόρεσε στους υπόλοιπους που αγωνίστηκε να ξεχωρίσει.

Την ίδια στιγμή στο Ισπανικό πρωτάθλημα είχε ως καλύτερη θέση του την 8η στο Estoril, ενώ αν και νεοφερμένος, κατάφερε στους περισσότερους αγώνες να είναι στους βαθμούς, τερματίζοντας 23ος.

Το 2020 και πάλι δεν ήταν καλή χρονιά με χαμένους αγώνες και τραυματισμούς, ωστόσο ο νεαρός Ιταλός επέστρεψε αποφασισμένος φέτος για κάτι καλύτερο.

Ήταν πολύ πιο σταθερός, πάλεψε με τους κυρίαρχους Ισπανούς (και τον Ισπανόφωνο David Alonso που πήρε φέτος το πρωτάθλημα στο Rookies Cup) και τερμάτισε στην 7η θέση, πίσω από ένα άλλο μελλοντικό αστέρι: τον Diogo Moreira.

Έφτασε πολύ κοντά και στην κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία, έχοντας το προβάδισμα φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Μια πτώση του όμως στα ελεύθερα, τον ανάγκασε να οδηγήσει στη συνέχεια με πόνους και χωρίς να είναι στο 100% έχασε τον τίτλο.

Η ανοδική του πορεία φάνηκε και όταν έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στην Moto3.

Αγωνίστηκε στο Misano όπου κατάφερε να πάρει την 15η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές (1’’ από τον πρώτο!) και στον αγώνα έδωσε μάχη για την 16η θέση απέναντι στους Jeremy Alcoba και Ryusei Yamanaka την οποία έχασε για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon