.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 15:49

MotoGP Μελλοντικοί Αστέρες: Ποιος είναι ο 17χρονος Moreira που κάλεσε στο ράντσο του ο Valentino Rossi;

Η Βραζιλία θα έχει το δικό της οδηγό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένα αγόρι που ακούει στο όνομα: Diogo Moreira.

Το όνομα του Diogo Moreira δεν είναι γνωστό στους περισσότερους. Ο 17χρονος όμως έχει μια αρκετά καλή παρουσία μέχρι στιγμής στις πίστες.

Είναι μέλος της ακαδημίας της Estrella Galicia 0,0 Monlau και φέτος, στην πρώτη του παρουσία στο Red Bull Rookies Cup κατάφερε να πάρει 4 βάθρα, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι του στοίχισε αρκετά ένας σοβαρός τραυματισμός που είχε μέσα στη χρονιά.

Μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας ο Moreira αγωνίστηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior (Moto3 Ισπανίας), αλλά επηρεασμένος και από τον τραυματισμό, δεν πήρε κάτι καλύτερο από την 11η θέση.

Πάντως στο διάστημα που ήταν υγιής, απέδειξε ότι δικαίως πήρε μια θέση στην κατηγορία της Moto3 για το 2022.

Η καριέρα του ξεκίνησε στη Βραζιλία, με τον Diogo Moreira να αγωνίζεται στο χώμα και γρήγορα να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του.

Πήρε κάθε πρωτάθλημα στο χώμα και οι δυνατότητές του δεν πέρασαν απαρατήρητες ακόμα και στην άλλη άκρη του ατλαντικού, με τον Valentino Rossi να του απευθύνει πρόσκληση για τον αγώνα των 100χλμ που διοργανώνει κάθε χρόνο στο ράντσο του!

Ο νεαρός ταξίδεψε έως την Tavullia και πήρε μέρος στον αγώνα, όπου μάλιστα σε κάποια sessions πήρε ακόμα και την 1η θέση!

Το 2015 έκανε την αλλαγή από το χώμα στα Superbikes της πατρίδας του και στην κατηγορία με μοτοσυκλέτες 300cc. Ήταν η πρώτη του χρονιά μακριά από το χώμα, αλλά τα πήγε περίφημα κατακτώντας την 5η θέση! Κι ήταν μόλις 11 χρονών!

Moreira-Kalese-Rantso-Rossi-vod3.jpg

Το βέβαιο ήταν ότι στη Βραζιλία δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει το ταλέντο του κι έτσι – όπως κάνουν πολλοί – αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισπανία.

Εκεί εντάχθηκε στην ακαδημία της Estrella Galicia και την πρώτη του σεζόν στα 85cc στο CEV πήρε την 4η θέση, για να ανέβει στη 2η θέση την επόμενη χρονιά.

Οι εμφανίσεις του αυτές του έδωσαν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Talent Cup όπου έμεινε για μία μόλις σεζόν, καταφέρνοντας να πάρει μία νίκη και άλλα τρία βάθρα.

Η ακαδημία της Monlau διακρίνοντας τις δυνατότητές του, του έδωσε την ευκαιρία το 2020 να αγωνιστεί στην Moto3 Ισπανίας και ως rookie είχε μια 5η θέση ως το καλύτερό του αποτέλεσμα.

Το 2021, όπως είπαμε, δεν ήταν εύκολο με τους τραυματισμούς που είχε, ωστόσο η παρουσία του ήταν παρ’ όλα αυτά εντυπωσιακή.

Οδήγησε αγώνες, έδωσε μάχες και ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Παράλληλα έδειξε και μια μεγάλη του αδυναμία που πρέπει να προσέξει στο μέλλον: την τάση να κάνει εύκολα το λάθος.

Το 2022 θα τον βρει στην Moto3 του παγκοσμίου πρωταθλήματος πια, την MT Helmets MSI την οποία είχε αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτή είχε στις τάξεις της (το 2020) τον Pedro Acosta!

Ο νεαρός Diogo Moreira έχει ένα ολόκληρο έθνος από πίσω του, μιας και θα είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το MotoGP.

Στο paddock όμως δεν θα είναι μόνος του, καθώς θα βρει πολύτιμη υποστήριξη και συμπαράσταση στο πρόσωπο του συμπατριώτη του, του Eric Granado, που αγωνίζεται στην MotoE.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 15:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon