.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 11:01

MotoGP – Η «συγγνώμη» του Razlan Razali

Το αφεντικό της RNF Yamaha, της νέας δορυφορικής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, ο Razlan Razali, ζήτησε συγγνώμη για σχόλια που έκανε για την Petronas.

Συγγνώμη ζήτησε ο Razlan Razali, για σχόλια που έκανε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο γερμανικό περιοδικό SpeedWeek.

Ο Razali είχε πάρει ενεργό μέρος στα όσα διαδραματίστηκαν αναφορικά με την αποχώρηση της Petronas από το MotoGP, την εγκατάλειψη της ομάδας και τη δημιουργία νέας (της RNF Yamaha).

Αρχικά ήταν να συνεργαστεί με τον ήδη στενό του συνεργάτη, τον Johan Stigefelt, στη δημιουργία και στο στήσιμο της νέας ομάδας.

Ωστόσο, χωρίς τα όσα έγιναν να είναι απολύτως ξεκάθαρα, φαίνεται ότι ο Razali άλλαξε πλεύση και τελικά έκανε μόνος του την ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Yamaha για μία μόλις χρονιά.

Κάτι ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά την ίδια ώρα απολύτως κατανοητό δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώθηκε με την αποχώρηση της Petronas.

razali-siggnomi-hjk2.jpg

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Razlan Razali άρχισε να ξεσπαθώνει και να κάνει διάφορες δηλώσεις, κυρίως στο γερμανικό SpeedWeek.

Σε μία από αυτές μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως λάθος την υπογραφή του Valentino Rossi στην ομάδα.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, έστρεψε τα πυρά του και κατά της Petronas, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έλαβα προσφορά από αυτούς τον Ιούνιο. Εννοείται ότι ήθελαν να μας δώσουν λιγότερα λεφτά. Τους απάντησα ότι δεν γινόταν με λιγότερα λεφτά και μάλιστα είχα ζητήσει μια μικρή αύξηση».

«Τώρα βέβαια, εκ των υστέρων, ίσως ήταν καλύτερα να είχα υπογράψει εκείνη την προσφορά που μας έκαναν».

«Είχα υπολογίσει ότι δύο ήταν οι επιλογές: είτε θα συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις, είτε θα μας έλεγαν ότι αυτή είναι η προσφορά και τέλος».

«Τελικά όμως αυτοί αποφάσισαν να αποσυρθούν. Δεν μας έδωσαν καμία δυνατότητα να μπούμε εκ νέου σε συζητήσεις».

Ο Razali είχε στραφεί και εναντίον της επικεφαλής στο τμήμα στρατηγικής επικοινωνίας της Petronas, με την οποία δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις.

razali-siggnomi-hjk3.jpg

Συγκεκριμένα ανέφερε: «…η ίδια αυτή η κυρία, με την οποία είχαμε ανά καιρούς έντονες αντιπαραθέσεις, είχε φύγει και ξαφνικά επανήλθε κάνοντάς σε να αναρωτηθείς αν ήταν σύμπτωση που αυτό έγινε όταν επήλθε ρήξη στις διαπραγματεύσεις για τη χορηγία».

Αυτές οι δηλώσεις του όμως, του γύρισαν μπούμερανγκ και ο Razali αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις επιθέσεις του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Razali – που ακόμα παραμένει μέλος της ομάδας της Petronas μέχρι τη λήξη του συμβολαίου στις 31/12 – επισημαίνει:

«Ειλικρινά λυπάμαι για τον αντίκτυπο των άρθρων και τον τρόπο που παρουσιάστηκαν. Δεν ήταν πρόθεσή μου η δημιουργία τριβής με τα πρόσωπα αυτά».

«Με αυτή την ανακοίνωση, θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν τα αναφερόμενα από τους δημοσιογράφους πρόσωπα, θίχτηκαν κατά τον οποιοδήποτε τρόπο από τα άρθρα αυτά».

«Ήταν αμοιβαία η συμφωνία ότι η συνεργασία μας είχε εξυπηρετήσει το σκοπό της και τους στόχους της και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, σέβομαι την απόφασή τους να αποχωρήσουν».

«Μαζί τους, αυτά τα τρία χρόνια, πετύχαμε πάρα πολλά και τους ευχαριστώ για την υποστήριξη και τη δέσμευσή τους στους κοινούς στόχους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 11:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon