.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 08:57

Gio Sala

 

Νεοι ρόλοι στο Dakar 2011

 



του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ktmimages.com

Διαψεύστηκαν τελικά οι φήμες που ήθελαν τον πολύπειρο Nani Roma να αναλαμβάνει τον ρόλο του manager για την εργοστασιακή ομάδα της KTM για το ερχόμενο Dakar με αναβάτες τους Marc Coma και Joan Pedrero. Εκείνος που τελικά πρόκειται να γίνει η ψυχή της ομάδας 1Forall Motorsport, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι ο γερόλυκος του παγκόσμιου Enduro, Giovanni Sala, που έχει στο παρελθόν βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Coma άλλες τρεις φορές σαν ομόσταυλος αναβάτης.

Με πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro, τέσσερις νίκες στο International Six Days Enduro, αλλά και μια τρίτη θέση στο Dakar του 2006, ο Giovanni Sala κάθε άλλο παρά στερείται της απαραίτητης εμπειρίας για μια τέτοια μεγάλη πρόκληση. Από τις τέσσερις συνολικά συμμετοχές του στο Dakar, το 2006 είναι η χρονιά που σίγουρα ο Gio Sala δεν θα θέλει να ξεχάσει με τίποτα.

Παίζοντας τον ρόλο του αναβάτη υποστήριξης του Marc Coma, βοήθησε τον Ισπανό να κατακτήσει την πρώτη νίκη στην καριέρα του, την στιγμή που ο ίδιος τερμάτιζε τρίτος στην τελική κατάταξη. Ήταν μια χρονιά που βοήθησε ώστε οι σχέσεις των δύο αναβατών να ισχυροποιηθούν, κάτι που κάνει τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα για το 2011.

‘Οσο για το Nani Roma, που αρχικά είχε αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, τελικά κατάφερε να βρει δικό του τιμόνι για το Dakar του 2011, κι έτσι θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο της Nissan στον δρόμο για τον τερματισμό στο Buenos Aires.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2011 Beta Enduro - Factory riders 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon