.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 13:27

AMA SX 2011

 

Τα προγνωστικά του Windham

 


   

του: Ανδρέα Γκλαβά

φωτό: kevinwindham.com

Με θητεία στα μεγάλα σαλόνια του Αμερικανικού Motocross που ξεκινά από το 1994, ο Kevin Windham σίγουρα είναι ένας από τους πλέον αρμόδιους για να μιλήσει για το πρωτάθλημα AMA Supercross που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Στα 30 του χρόνια, πάει κόντρα στην μόδα των υπέρ-γρήγορων πιτσιρικάδων και δηλώνει: “Στην φάση που βρίσκομαι, άσχετα με την ηλικία ή τον συναγωνισμό, αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκεις λύσεις που δουλεύουν. Οι σεζόν είναι πάντα πολύ μεγάλες και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε την εξέλιξή τους. Σίγουρα χρειάζεται να προσέξω τους Dungey, Reed και Stewart, όμως πιστεύω πως θα υπάρξουν πολλοί άλλοι αναβάτες που μπορεί να κάνουν την έκπληξη.”

Δύσκολη χρονιά

Με δεκαοχτώ νίκες στο AMA Supercross στην καριέρα του, ο Windham είναι σίγουρα ένας από εκείνους που ελπίζουν να αυξήσουν τον αριθμό νικών τους μέσα στο 2011. Τα πράγματα, όμως, γίνονται ακόμη πιο δύσκολα φέτος, καθώς πέρα από τους βετεράνους των νικών, υπάρχουν και τρεις ακόμη αναβάτες με σημαντικές περγαμηνές από την μικρότερη κατηγορία Lites, που μεταπηδούν στα 450 και αναμένεται να είναι από τους πιο σκληρούς αντιπάλους. Ο λόγος για τον πρωταθλητή AMA MX Trey Canard, τον Jake Weimer και τον Christophe Pourcel, που ενώ έχει δηλώσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία, δεν έχει ακόμη υπογράψει οριστικά με καμία ομάδα.

"Οι νέοι πάνε γρήγορα"

“Ποτέ δεν ξέρεις με ακρίβεια τι μπορείς να περιμένεις από τους πιτσιρικάδες που ανεβαίνουν κατηγορία”, δηλώνει ο Windham, συμπληρώνοντας πως: “με βάση τα ιστορικά δεδομένα οι νέοι πάνε γρήγορα, όμως έχουν την τάση να πέφτουν. Ο Dungey μόνο έσπασε αυτό τον κανόνα”. Στηριζόμενος στην εμπειρία και την σταθερότητά του, ο Kevin πρόκειται να εκμεταλλευτεί την δεκαπενταετή εμπειρία του στο Supercross για να παλέψει κόντρα σε όλους, σε μια χρονιά που ίσως περισσότερο από κάθε άλλη των τελευταίων χρόνων, αναμένεται με ανυπομονησία. Υπομονή, η 8η του Γενάρη και το Anaheim I πλησιάζουν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Livia Lancelot Gio Sala »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon