.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 11:17

Livia Lancelot

 

Με Kawasaki και δική της ομάδα

 



του: Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: motocrossplanet.com

Στην σέλα της μοτοσυκλέτας που της χάρισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει η Livia Lancelot με ιδιωτική ομάδα και την στήριξη της Bud Racing. Έτσι, στο ερχόμενο πρωτάθλημα motocross που ξεκινά στις 10 Απριλίου του 2011 στο Sevlievo της Βουλγαρίας η Lancelot θα οδηγήσει ξανά ένα Kawasaki KX 250F. Το ότι η εύρεση ομάδας στον χώρο του Motocross γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που κάθε μέρα αποδεικνύεται, και η συνεργασία της Lancelot με την παλιά της ομάδα, Bud Racing Kawasaki, δεν μπορεί παρά να την γεμίζει αισιοδοξία.

Τραυματισμοί

Θυμόμαστε άλλωστε πως η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2008, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό της και ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, είχε προ λίγου καιρού δηλώσει την πρόθεσή της ακόμη και να στήσει την δική της ομάδα με την οποία και θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2011.

Το όνομα της Lancelot είναι συνυφασμένο με το παγκόσμιο Motocross γυναικών, καθώς είναι από τις βασικότερες πρωταγωνίστριές του από τον πρώτο του κιόλας αγώνα το 2005, όταν ακόμη ήταν Κύπελλο και όχι πρωτάθλημα. Ένα ακόμη γεγονός που φαίνεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην προώθηση του γυναικείου Motocross, είναι η κοινή απόφαση της Youthstream, εταιρείας διοργάνωσης και προώθησης του αθλήματος, με την FIM, να μοιράσουν τις διοργανώσεις του WMX (= Women Motocross) σε αυτές των κατηγοριών MX1/MX2 αλλά και της MX3. Έτσι, οι γυναίκες του παγκόσμιου Motocross θα ξεκινήσουν το δικό τους πρωτάθλημα στις αρχές Απριλίου στην Βουλγαρία με τις κορυφαίες κατηγορίες MX1/MX2, και μόλις μετά από μία εβδομάδα θα πρέπει να βρίσκονται στην Μεγαλόπολη για τον επόμενό τους αγώνα, μαζί με την κατηγορία MX3, με την οποία και θα συνεχίσουν τις διοργανώσεις τους.

Η Livia δηλώνει:

“Το να αγωνιστούμε μαζί με τους αναβάτες της MX3 δεν είναι πραγματικό πρόβλημα για εμένα, όμως εάν μελετήσεις αναλυτικά το πρόγραμμα του 2011 συνειδητοποιείς γρήγορα πως τα έξοδα για εμάς είναι πολλά περισσότερα. Με την MX1 είχαμε έξι ή εφτά αγώνες στην κεντρική Ευρώπη, ενώ το 2011 η MX3 ταξιδεύει στην Ελλάδα, τη Φιλανδία, και άλλες ανατολικές χώρες, κι αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα για εμάς”, εξήγησε η Livia, συμπληρώνοντας: “Προς το παρόν στο πρόγραμμά μου είναι το Γαλλικό πρωτάθλημα και το πρώτο GP στην Βουλγαρία, όπως επίσης τα X-Games στις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα πρέπει να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό μου. Παλιότερα ήταν ευκολότερο για εμάς τις γυναίκες να ακολουθούμε τα φορτηγά των ομάδων μας, τώρα όμως χρειάζεται να ταξιδεύουμε μόνες και με τις δικές μας υποδομές”

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απονομές πρωταθλητών FIM AMA SX 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon