.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 09:40

Marvin Musquin

 

Δεν τρέχει στο AMA SX

 



του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ktmimages.com

Τα κακά νέα τελικά ήρθαν λίγες μέρες μετά το Supercross του Bercy, κι έτσι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MX2, που είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες και προετοιμαζόταν για την έναρξη του πρωταθλήματος AMA SX, τελικά θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

Για να μας προετοιμάσει για τα κακά μαντάτα, είχε προηγηθεί μια δήλωση του νέου του team manager, Roger de Coster, η οποία σαφώς ανέφερε πως όλη η ομάδα “στοχεύει πια μόνο στο φετινό πρωτάθλημα Motocross”, το οποίο και ξεκινά το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς να έχει πτώση, η ζημιά προκλήθηκε όταν στον Σαββατιάτικο τελικό του Bercy, κι ενώ ο Marvin προηγούνταν του σκέλους λίγες στροφές μετά την εκκίνηση, μια άτσαλη προσγείωση σε τριπλό άλμα τον έφερε να σκάσει με φόρα πάνω στην μοτοσυκλέτα του.

Ο πόνος ήταν έντονος που τον ανάγκασε να κάνει αμέσως στην άκρη, επιτρέποντας στους υπόλοιπους να τον περάσουν. Αν και αρχικά είχαν εκφραστεί ελπίδες για “μικρή ζημιά”, το ιατρικό πόρισμα έδειξε ρήξη συνδέσμων στο δεξί γόνατο, κι έτσι ο Γάλλος οφείλει να μπει σε μια μακρά περίοδο αποθεραπείας.

Η επίσημη ανακοίνωση της μη συμμετοχής του Marvin στο επερχόμενο πρωτάθλημα AMA SX ήρθε δια στόματος του προπονητή του, Yannig Kervella. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του Marvin θα είναι στα τέλη Μαΐου του 2011 στην πίστα motocross του Hangtown.
Κι ενώ ο Musquin θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει σαν θεατής το πρωτάθλημα Supercross, ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε πρόσφατα την συμμετοχή του στον θεσμό που ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου του 2011 στο Anaheim.

Ο λόγος για τον Ιταλό Antonio Cairoli, που πρόκειται να τρέξει στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, ώστε “να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και μέσα από αυτό να εξελιχθεί σαν αναβάτης”, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « O Taddy Blazusiak στο EWC Laia Sanz »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon