.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 09:50

Laia Sanz

 

“Tο Dakar ήταν όνειρο χρόνων”

 

 



του: Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: solomoto.es/Juan Pablo Acevedo

 

Το να αγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα του Dakar ήταν ένα όνειρο χρόνων για την δέκα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Trial, όπως η ίδια δήλωσε στην πρόσφατη παρουσίαση της νέας της ομάδας. Περιτριγυρισμένη από φίλους, συγγενείς και βέβαια εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου κατά την διάρκεια της παρουσίασης, η συμπαθής Laia ξεκαθάρισε πως, στην πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: “να φτάσουμε στο Buenos Aires”, σαφώς ολοκληρώνοντας έναν εξουθενωτικό αγώνα 15 ημερών.

Για την συμμετοχή της αυτή στον αγώνα των 3.000 περίπου χιλιομέτρων, η Sanz προετοιμαζόταν έναν ολόκληρο χρόνο, όπως δήλωσε. Η νεαρή πρωταθλήτρια συμμετείχε φέτος σε δύο από τα τρία GP για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, στη νεοσυσταθείσα κατηγορία των γυναικών και μάλιστα ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο της κατηγορίας.

Πολύ καλή στα δύσκολα κομμάτια, λόγω της τεράστιας εμπειρίας της από το Trial, η Ισπανίδα έπρεπε να βελτιωθεί στα ανοικτά κομμάτια αλλά και στον τομέα της αντοχής σε πολύωρη οδήγηση και φαίνεται πως τα κατάφερε. Έχοντας καλλιεργήσει το μικρόβιο των αγώνων από πολύ μικρή ηλικία, η Laia γνωρίζει καλά το πώς να ανταποκρίνεται στον υψηλό συναγωνισμό, όμως σε έναν τόσο σκληρό αγώνα αυτό που θα πρέπει να παλέψει να διατηρήσει είναι η αυτοσυγκράτηση και η αυτοσυγκέντρωσή της.

“Δοκιμάζοντας την μοτοσυκλέτα μου, σκεφτόμουν κατά καιρούς να ανοίξω το γκάζι λίγο περισσότερο, αλλά ξέρω πως κάτι τέτοιο είναι ίσως άχρηστο για το Dakar. Το βασικότερο μέλημά μου θα είναι η πλοήγηση, και σε αυτό τον τομέα δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα μου”, δηλώνει η ίδια. Στον αγώνα που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου του 2011 από την Αργεντινή θα τρέξει με ένα ειδικά προετοιμασμένο Honda CRF E450X της ομάδας Arcarons RST, του πολύπειρου Jordi Arcarons, ο οποίος αποτελεί και τον έτερο αναβάτη της.

Φωτογραφίες


Laia Sanz
“Tο Dakar ήταν όνειρο χρόνων”
του: Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: solomoto.es/Juan Pablo Acevedo
Το να αγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα του Dakar ήταν ένα όνειρο χρόνων για την δέκα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Trial, όπως η ίδια δήλωσε στην πρόσφατη παρουσίαση της νέας της ομάδας. Περιτριγυρισμένη από φίλους, συγγενείς και βέβαια εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου κατά την διάρκεια της παρουσίασης, η συμπαθής Laia ξεκαθάρισε πως, στην πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: “το να φτάσουμε στο Buenos Aires”, σαφώς ολοκληρώνοντας έναν εξουθενωτικό αγώνα 15 ημερών.
Για την συμμετοχή της αυτή στον αγώνα των 3.000 περίπου χιλιομέτρων, η Sanz προετοιμαζόταν έναν ολόκληρο χρόνο, όπως δήλωσε. Η νεαρή πρωταθλήτρια συμμετείχε φέτος σε δύο από τα τρία GP για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, στη νεοσυσταθείσα κατηγορία των γυναικών και μάλιστα ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο της κατηγορίας. Πολύ καλή στα δύσκολα κομμάτια, λόγω της τεράστιας εμπειρίας της από το Trial, η Ισπανίδα έπρεπε να βελτιωθεί στα ανοικτά κομμάτια αλλά και στον τομέα της αντοχής σε πολύωρη οδήγηση και φαίνεται πως τα κατάφερε. Έχοντας καλλιεργήσει το μικρόβιο των αγώνων από πολύ μικρή ηλικία, η Laia γνωρίζει καλά το πώς να ανταποκρίνεται στον υψηλό συναγωνισμό, όμως σε έναν τόσο σκληρό αγώνα αυτό που θα πρέπει να παλέψει να διατηρήσει είναι η αυτοσυγκράτηση και η αυτοσυγκέντρωσή της. “Δοκιμάζοντας την μοτοσυκλέτα μου, σκεφτόμουν κατά καιρούς να ανοίξω το γκάζι λίγο περισσότερο, αλλά ξέρω πως κάτι τέτοιο είναι ίσως άχρηστο για το Dakar. Το βασικότερο μέλημά μου θα είναι η πλοήγηση, και σε αυτό τον τομέα δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα μου”, δηλώνει η ίδια. Στον αγώνα που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου του 2011 από την Αργεντινή θα τρέξει με ένα ειδικά προετοιμασμένο Honda CRF E450X της ομάδας Arcarons RST, του πολύπειρου Jordi Arcarons, ο οποίος αποτελεί και τον έτερο αναβάτη της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Marvin Musquin Video από Indoor enduro Genova »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon