.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 14:16

O Ryan Villopoto στο AMA Motorcycle Hall of Fame

Ένας ακόμη σπουδαίος αναβάτης του αμερικανικού ΜΧ απαθανατίζεται στην ελίτ της ΑΜΑ.

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, στην ετήσια τελετή της ΑΜΑ στο Ohio θα τιμηθούν οι αναβάτες που θα αποτελέσουν την τάξη του 2021 στο Hall of Fame της αμερικανικής ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας.

Μεταξύ αυτών θα βρεθεί ένας πασίγνωστος αναβάτης ΜΧ και πολυπρωταθλητής, ο Ryan Villopoto.

Γεννημένος το 1988 και με καριέρα από το 2005 ως και το 2015 στο κορυφαίο επίπεδο, ο Villopoto κατέκτησε 4 φορές το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στην κατηγορία MX Lites, 2 φορές στη μεγάλη ΜΧ 450 και άλλες 4 στην αντίστοιχη κατηγορία 450 κυβικών του Supercross.

Το 2015, στο απώγειο της δόξας του και έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην πατρίδα του, δοκίμασε να μεταπηδήσει στο παγκόσμιο MXGP, όπου πρόλαβε να πάρει μια νίκη πριν ένας τραυματισμός στο ιταλικό GP στο Trentino τον οδηγήσει στην απόφαση να κλείσει οριστικά την αγωνιστική του καριέρα.

Για το αμερικανικό κοινό του ΜΧ και SX ο Villopoto απολαμβάνει μια θέση στο πάνθεον του αθλήματος, παρέα με τους Ricky Carmichael, Jeremy McGrath και Chad Reed – με μερικούς εκ των οποίων μεγαλούργησε την ίδια εποχή.

Πλέον, από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Ryan Villopoto θα απολαμβάνει και την επίσημη τιμή να είναι μέλος του AMA Motorcycle Hall of Fame.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon