.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 12:27

Styria MotoGP ΕΔ3 – O Bagnaia βάζει και πάλι την Ducati στην κορυφή!

Στην αγαπημένη πίστα της Desmosedici, το Red Bull Ring, ο Fransesco Bagnaia έβαλε την Ducati του στην πρώτη θέση της λίστας με τους χρόνους των ΕΔ3. Αρνητική έκπληξη η απουσία της ΚΤΜ από τη δεκάδα.

Από το 2013 και μετά, οι ΕΔ3 έχουν μετατραπεί από ένα απλό session σε μια θεαματική διαδικασία, όπου οι κορυφαίοι πιλότοι του κόσμου τα δίνουν όλα για ένα γύρο, ώστε να εξασφαλίσουν θέση στις ΚΑΤ2.

Στις σημερινές ΕΔ3 της μεγάλης κατηγορίας, ήταν ο Fransesco Bagnaia αυτός που κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο και να βάλει την Ducati στην κορυφή, με την επικράτηση της Honda χτες.

Πίσω του, με διαφορά μόλις 28 χιλιοστών, ήταν ο Fabio Quaratararo ο οποίος πάντως καρδιοχτύπησε μέχρι να πάρει την πρόκριση.

Ο Γάλλος είδε ένα γύρο του, τον ταχύτερό του, να ακυρώνεται και απειλούνταν να μείνει για πρώτη φορά φέτος εκτός ΚΑΤ2.

Στο τέλος όμως τα κατάφερε ως συνήθως και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με μια διαφορά 0,148’’ από τον ομόσταυλό του (μέχρι το τέλους του 2021) Maverick Vinales.

Μάλιστα οι δυο τους «τα είπαν» έντονα μέσα στην πίστα, όταν ο Γάλλος δεν ήθελε με τίποτα να έχει πίσω του τον Vinales, ο οποίος προσπάθησε να τον ακολουθήσει.

Ο εντυπωσιακός rookie της μεγάλης κατηγορίας φέτος, ο Jorge Martin, πήρε την 4η θέση με χρόνο μόλις 0.180’’ μακριά από την πρώτη θέση, ενώ είχε και μια πτώση στο τέλος.

Στην 5η θέση ανέβηκε ο Joan Mir με τον προτελευταίο του γύρο. Ο Ισπανός δοκίμασε αρκετές φορές στις ευθείες της πίστας το νέα ride-height σύστημα της Suzuki, που φημολογείται ότι θα της δώσει έως και 4 δέκατα στο γύρο!

Ο Johann Zarco ήταν 26 χιλιοστά πιο γρήγορος από τον Marc Marquez και πήρε την 6η θέση από τον Ισπανό της Honda, ενώ για μία ακόμη φορά ο Aleix Espargaro έβαλε την Aprilia του στη δεκάδα.

Μάλιστα ο πιλότος της ιταλικής ομάδας είχε διαφορά μικρότερη του μισού δευτερολέπτου από την Ducati του Pecco Bagnaia.

Στις τελευταίες θέσεις που δίνουν την απευθείας πρόκριση στις ΚΑΤ2 βρίσκουμε τον Jack Miller και τον Takaaki Nakagami.

Δεν τα κατάφερε ο Pol Espargaro που συνεχίζει να συναντά δυσκολίες με την RC213V. Ο Ισπανός ήταν 11ος και πίσω του, για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, ήταν ο εντυπωσιακός Dani Pedrosa!

Απογοητευμένοι θα πρέπει να είναι και ο Alex Rins και το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ και ο Alex Marquez που όλοι τους έμειναν εκτός δεκάδας.

Ποιος να το περίμενε ότι με το τέλος των ΕΔ3 δεν θα βλέπαμε ούτε μία ΚΤΜ μέσα στη δεκάδα, ενώ ο βετεράνος του αυστριακού εργοστασίου Dani Pedrosa ήταν ο ταχύτερος από τις 5 RS-GP στην πίστα!

results_FP3_Styria_2021_dfg1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon