.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 15:08

Πως ο Valentino Rossi κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό την απόφασή του να σταματήσει

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, όταν και όλοι ενημερωθήκαμε για την έκτακτη συνέντευξη τύπου του Valentino Rossi, θεωρούσαμε ότι ο Ιταλός θα μας ανακοίνωνε την απόφασή του μετά τους αγώνες στην Αυστρία. Ίσως στον εντός έδρας αγώνα του στο Misano. Όμως ο Ιταλός είχε πάρει την απόφασή του και το κράτησε μυστικό από τους πάντες!

Την ώρα που ο Valentino Rossi όδευε προς τη μία και μοναδική καρέκλα που είχε τοποθετηθεί για τον ίδιο, στην ειδική συνέντευξη τύπου της Πέμπτης στις 17:15, κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος για το τι είχε αποφασίσει ο Ιταλός.

Ο Vale μας είχε πει εδώ και μήνες ότι θα αποφάσιζε αν θα συνέχιζε ή όχι κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος. Αυτό έφτασε στο τέλος του την Πέμπτη και μέχρι τότε δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη του τι είχε αποφασίσει ο θρυλικός πιλότος.

Ακόμα και ο ίδιος του ο αδερφός (ετεροθαλής), ο Luca Marini, δεν ήξερε τι σκεφτόταν ο Rossi! «Ειλικρινά δεν είπα τίποτα ούτε στα παιδιά στην Ακαδημία», έλεγε μετά ο Vale.

«Μιλούσα βέβαια μαζί τους γι’ αυτό το θέμα και ειδικά με τον Pecco, τον Migno και τον αδερφό μου. Όλοι μου έλεγαν ότι δεν χρειαζόταν να σταματήσω και τέτοια. Έτσι όταν το πήρα απόφαση δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Ούτε στον Luca».

rossi_eptasfragisto2.jpg

«Το μόνο που έκανα ήταν να καλέσω τον Pol (σ.σ υπεύθυνος τύπου της Petronas) για να οργανώσουμε τη συνέντευξη τύπου. Στη μητέρα μου και στην Franscesca (σ.σ. η κοπέλα του) το είπα το βράδυ της Τετάρτης ότι την επόμενη ημέρα θα ανακοίνωνα την απόσυρσή μου. Είπε απλά ένα: ωωω αλήθεια; Δεν είχε τη δύναμη να πει κάτι άλλο. Είχε πλάκα».

Το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή του να σταματήσει έπαιξε, όπως το περιμέναμε, τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου μισού της χρονιάς.

«Αν είχαμε καλά αποτελέσματα γιατί να μην έμενα; Άλλωστε ένοιωθα πολύ καλά με την ομάδα. Όμως το θέμα ήταν τα αποτελέσματα».

Ο Valentino Rossi πήρε την τελευταία του νίκη το 2017 και το τελευταίο του βάθρο στην αρχή της περασμένης σεζόν, με τον Ιταλό να συνεχίζει τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο οδηγικό στυλ:

rossi_eptasfragisto3.jpg

«Πάντα προσπαθώ να προσαρμόσω και το οδηγικό μου στυλ, να το κάνω πιο μοντέρνο. Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν όλοι οδηγούν με το σώμα πολύ έξω από τη μοτοσυκλέτα, με το κεφάλι μπροστά και αγκώνες και γόνατα στην άσφαλτο».

«Όχι όλοι όμως, καθώς υπάρχουν και εκείνοι – όπως ο Franco Morbidelli – που είναι δυνατοί χωρίς να έχουν ένα τόσο υπερβολικό στυλ. Ως ένα βαθμό και αυτό παίζει ρόλο».

«Αλλά στη συνέχεια το ερώτημα περιορίζεται στο δικό σου προσωπικό στυλ. Δεν νομίζω ότι κάνει τη πολύ σημαντική διαφορά. Ο καθένας έχει το στυλ του».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 15:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon