.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 17:03

Styria MotoGP ΕΔ2 – Στην πρώτη θέση στο βρεγμένο ο Lorenzo Savadori!

Η βροχή στην Αυστρία μας χάρισε μια μεγάλη έκπληξη σήμερα στα δεύτερα ελεύθερα της ημέρας, αφού στην κορυφή της λίστας με τους χρόνους βρέθηκε ο Lorenzo Savadori!

Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό!  Σε μια βρεγμένη πίστα, στις ΕΔ2, ο Lorenzo Savadori πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και εντυπωσίασε!

Φυσικά μιλάμε για χρόνους που ήταν πολύ πάνω από το κανονικό στο Red Bull Ringμ αφού οι πιλότοι «γύριζαν» περίπου 8 δευτερόλεπτα πάνω σε σχέση με το πρωί.

Ο Savadori πήρε την πρώτη θέση με διαφορά 0.154’’ διαφορά από τον Johann Zarco, ο οποίος Γάλλος πέτυχε τον καλύτερό του χρόνο στον τελευταίο του γύρο.

Σε γενικές γραμμές τα δεύτερα ελεύθερα δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού δεν ήταν πολλοί εκείνοι που προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό υπό αυτές τις συνθήκες.

Όπως έχει κάνει στο παρελθόν, ο Jack Miller επιχείρησε να κάνει κάτι καλό βάζοντας σλικ προς το τέλος του session, αλλά η πίστα δεν ήταν πρόσφορη για κάτι τέτοιο κι έμεινε στην 14η θέση.

Την 3η θέση πήρε ο Joan Mir, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο και στο βρεγμένο. Καλά τα πήγε και ο Alex Rins, με τους δύο ομόσταυλους να χρησιμοποιούν το νέο ride-height σύστημα της Suzuki.

Ο Rins ήταν στην 6η θέση, ενώ ο Mir είχε μεγάλη διαφορά – πάνω από έξι δέκατα – από τον 4ο Franscesco Bagnaia.

Στην πεντάδα των πρώτων ήταν μία ακόμα Aprilia, αυτή του Aleix Espargaro που ήταν και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Το να βλέπεις δύο Aprilia μέσα στην πεντάδα είναι πράγματι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας, μιας και είχαμε συνηθίσει μόνο τον Aleix να φέρνει αποτελέσματα για το εργοστάσιο.

Από τις λίγες φορές φέτος που μπαίνει στη δεκάδα ήταν η σημερινή για τον Alex Marquez, με τον Ισπανό να συναντά δυσκολίες στην καινούργια του ομάδα (LCR).

Η βρεγμένη πίστα βοήθησε και τον Iker Lecuona να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και να βρεθεί στην 8η θέση.

Ο Lecuona είχε και μια πτώση, χωρίς συνέπειες, ενώ τη δεκάδα των πρώτων στα δεύτερα ελεύθερα σήμερα ολοκλήρωσαν οι Maverick Vinales και Marc Marquez.

Για τους περισσότερους το ρίσκο μιας πτώσης δεν άξιζε για να πιέσουν ώστε να πλασαριστούν μέσα στη δεκάδα.

Ο Fabio Quartararo, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, βρέθηκε πολύ πίσω (15ος), ενώ ο Miguel Oliveira (που είχε μια δύσκολη στιγμή με πτώση στις ΕΔ1) δεν βγήκε καν στην πίστα.

MotoGP_Styria_2021_FP2.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 17:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon