.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:07

Επίσημο: Ο Cal Crutchlow στη θέση του Morbidelli για τους επόμενους τρεις αγώνες

Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στα GP ως αντικαταστάτης του τραυματία Franco Morbidelli, για λογαριασμό της Petronas Yamaha SRT.

Η δορυφορική ομάδα της Yamaha επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Cal Crutchlow θα πάρει τη θέση του Franco Morbidelli στο γκαράζ της ομάδας, τόσο για τους δύο αγώνες στην Αυστρία, όσο και για τον επόμενο στην Αγγλία.

Ο Βρετανός, στα 35 του χρόνια, σταμάτησε την καριέρα του στα τέλη της περασμένης χρονιάς, έχοντας κερδίσει τρεις αγώνες με μοτοσυκλέτα της Honda. Αμέσως μετά, υπέγραψε για λογαριασμό της Yamaha ως οδηγός εξέλιξης.

Οδήγησε για πρώτη φορά την M1 – τη μοτοσυκλέτα που είχε στη διάθεσή του από το 2011 έως το 2013, στα πρώτα του χρόνια στη μεγάλη κατηγορία – στις χειμερινές δοκιμές του Qatar.

Από εκεί και πέρα η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τον Crutchlow και την ομάδα εξέλιξης της Yamaha να χάσουν μερικά τεστ.

Όταν τραυματίστηκε ο Morbidelli λίγο πριν το Assen, οι μπλε επέλεξαν να βάλουν στη θέση του τον Garett Gerloff από τα WSBK.

Μια κίνηση που δεν άρεσε τόσο πολύ σε μερικούς ανθρώπους της Petronas, που ήθελαν έναν πιο έμπειρο πιλότο στη θέση του Ιταλοβραζιλιάνου.

Ο Cal Crutchlow δεν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά πράγματα, αφού η μοτοσυκλέτα του Morbidelli είναι κατά βάση βασισμένοι σ’ αυτή του ’19. Πάντως θα διατηρηθεί σε φόρμα με τη συμμετοχή του αυτή.

Πέρα από τον Βρετανό, το άλλο μεγάλο όνομα από το παρελθόν, που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, είναι αυτό του Dani Pedrosa που θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στην Αυστρία.

«Είναι πολύ ωραίο που θα οδηγήσω και πάλι την Yamaha. Προφανώς οι συνθήκες δεν είναι οι καταλληλότερες και εύχομαι στον Franco ταχεία ανάρρωση. Ξέρω ότι θα επιστρέψει δυνατός και θα συνεχίσει να είναι φανταστικός όπως τα τελευταία δύο χρόνια».

«Δεν είναι εύκολο να θέσω στόχους γι’ αυτά τα τρία Grand Prix. Πιο πολύ θα χρειαστώ χρόνο να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα, καθώς δεν οδήγησα πολύ φέτος. Το καλό είναι ότι θα μπορώ να κάνω συγκρίσεις και να μαζέψω πολλά δεδομένα για την Yamaha».

Η Petronas είχε κάνει προ εβδομάδων την αποκάλυψη ότι ο Franco Morbidelli ενδεχομένως να χάσει έως και 4 Grand Prix, προτού καταφέρει να επιστρέψει και πάλι στις πίστες.

Αν συμβεί αυτό, τότε δεν είναι ξεκάθαρο – για την ώρα – ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Aragon, αν και το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στη σέλα της M1 ο Cal Crutchlow.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon