.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:47

MotoGP – Ο Vinales υπέφερε πολύ από την ταχύτητα του Quartararo

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo, θεωρεί ότι ο Maverick Vinales έχει «υποφέρει πολύ» φέτος, από την ταχύτητα του ομόσταυλού του, Fabio Quartararo.

Ο Fabio Quartararo δεν είναι απλά ο κορυφαίος από τους πιλότους της Yamaha στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά είναι και αυτός που θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο το 2021.

Ο Γάλλος έχει καταφέρει να πάρει τέσσερεις νίκες στους εννέα πρώτους αγώνες της χρονιάς και έχει χτίσει μια διαφορά 34β. από τον δεύτερο στο βαθμολογικό πίνακα.

Αντίθετα, ο Maverick Vinales δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο (με εξαίρεση το Assen) μετά την εξαιρετική του εμφάνιση και τη νίκη στο Qatar.

Η σχέση του με την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο Ισπανός ζήτησε φέτος – αιφνιδιαστικά – από την Yamaha να λυθεί το διετές συμβόλαιό του στο τέλος του 2020.

Το μέλλον του είναι αβέβαιο, αν και λέγεται ότι εύκολα ή δύσκολα θα «κλείσει» συμφωνία με την Aprilia. Ο ίδιος πάντως μιλά για στασιμότητα.

gp01_vinales__a1x7015.gallery_full_top_lg.jpg

Επιστρέφοντας στον Lorenzo, ο Ισπανός – τη θέση του οποίου πήρε ο Vinales στην Yamaha το 2017 – μίλησε στο SKY Sports Italy (ξέρει πολύ καλά ιταλικά) και είπε:

«Όλοι ξέραμε ότι η σχέση του Vinales με την Yamaha δεν ήταν εύκολη, αλλά δεν περιμέναμε αυτό το διαζύγιο».

«Ο Vinales υπέφερε πολύ λόγω της ταχύτητας του Quartararo, ο οποίος σχεδόν πάντα ήταν ανώτερός του. Κι αυτό δεν είναι εύκολο να το δεχτείς».

«Πέντε χρόνια ήταν στην Yamaha και δεν κατάφερε να πάρει έναν τίτλο. Έτσι απεγνωσμένα οδηγήθηκε στο να βρει άλλο μονοπάτι».

«Η Aprilia έχει βελτιωθεί, ναι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει εκεί. Θα μπορούσε να πάει στη Suzuki, ή στην Ducati. Θα δούμε τι θα γίνει».

12-maverick-vinales_dsc7257.gallery_full_top_lg.jpg

Πάντως η Ducati, επισήμως, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπογράψει τον Vinales, αν και είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον να τον φέρει στην ομάδα της για το 2021.

Από την άλλη, ο Vinales δεν αποκλείεται τελικά να μιμηθεί τον Andrea Dovizioso και να βρεθεί για ένα χρόνο εκτός MotoGP! Αν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον του.

Τέλος, στις δηλώσεις του στην Ιταλία, ο Jorge Lorenzo μίλησε και για τον Fabio Quartararo, τον οποίο και βλέπει ως «το απόλυτο φαβορί» για τον τίτλο φέτος.

«Το 2020 ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα, με τον Marc Marquez εκτός όλη τη σεζόν. Ο Quartararo από την άλλη έχει ωριμάσει πολύ κι είναι πιο δυνατός απ’ ότι πέρυσι».

«Είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Πάντως είμαι βέβαιος ότι σιγά-σιγά θα γίνει και πάλι δυνατός ο Marc Marquez».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon