.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 18:40

Στάσιμο το μέλλον του Maverick Vinales – Δεν αποκλείεται ακόμα και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Andrea Dovizioso!

Ο ίδιος ο Maverick Vinales παραδέχεται ότι το μέλλον του είναι «σε στασιμότητα», λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση-σοκ να εγκαταλείψει την Yamaha στα τέλη της χρονιάς.

Ήταν τέλη Ιουνίου όταν η Yamaha και ο Maverick Vinales, ύστερα από απαίτηση του Ισπανού, ανακοίνωσαν το σπάσιμο του συμβολαίου τους στα τέλη της φετινής σεζόν, ένα χρόνο πριν λήξει.

Στο Grand Prix του Assen μετά βίας πανηγύρισε πάνω στο βάθρο, ενώ λίγες ώρες αργότερα πλήθαιναν οι φωνές που τον έστελναν στην Aprilia. Από τότε όμως δεν έγινε τίποτα.

Πριν από μερικά 24ωρα, σε ένα track day στην Βαρκελώνη που έδωσαν το παρών κάποιοι πιλότου του MotoGP, ο Maverick Vinales μίλησε για το μέλλον του.

«Είναι σε στασιμότητα… τώρα κάνω τις διακοπές μου και θέλω να τις χαρώ με την οικογένειά μου, αφού το πρώτο μισό της χρονιάς ήταν δύσκολο».

Η φετινή μοτοσυκλέτα της Aprilia είναι η καλύτερη που έχει ετοιμάσει το εργοστάσιο στο MotoGP. Μάλιστα ο Aleix Espargaro είναι σχεδόν πάντα στην 6άδα και ολοένα πλησιάζει στο βάθρο.

vinales_2021_dfg.jpg

Όταν του επισήμαναν ότι η RS-GP δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την Yamaha, οπότε μια μετακίνησή του στους Ιταλούς θα ήταν έκπληξη, ο ίδιος είπε:

«Βελτιώνονται πολύ με τον Aleix και είναι ξεκάθαρο ότι οδηγεί καλά. Όμως όταν τον ακολουθώ δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα».

Το ενδιαφέρον στις δηλώσεις του Ισπανού, είναι ότι για πρώτη φορά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Andrea Dovizioso και να μην αγωνιστεί για μια χρονιά στο MotoGP!

«Το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι, αλλά αν δεν το διασκεδάζεις… αυτό που με  ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν μπορώ να δώσω το 100% και αν δεν μπορώ, τότε προτιμώ να μείνω σπίτι μου».

«Στο δεύτερο μισό θέλω να προσπαθήσω να το αλλάξω αυτό, να το διασκεδάζω και να δίνω το μέγιστο δυνατό. Δεν θα αλλάξει τίποτα από πλευράς μου. Θα είμαι όσο επαγγελματίας ήμουν».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 19:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon