.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 13:42

Ο Morbidelli χάνει 4 ακόμα Grand Prix – Το δίδυμο της Petronas για το 2022 θα ανακοινωθεί μετά την Αυστρία.

Η ομάδα του Franco Morbidelli ελπίζει ότι ο δεύτερος στη βαθμολογία πέρυσι πιλότος της, θα καταφέρει να επιστρέψει στον αγώνα του Misano. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τέσσερα ακόμα Grand Prix.

Ο Franco Morbidelli επέλεξε να κάνει χειρουργείο στο τραυματισμένο γόνατό του, λίγο πριν τον αγώνα στο Assen, έτσι να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαιρινό διάλειμμα για την ανάρρωσή του.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή ακουγόταν ότι δεν θα προλάβαινε τελικά ούτε τον 1ο αγώνα στην Αυστρία, κάτι που επιβεβαίωσε και επίσημα ο Razan Razali της Petronas Yamaha.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο 100% της φυσικής του κατάστασης κι έτσι νομίζω ότι δεν θα τον δούμε πριν το Misano», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Morbido θα χάσει τους δύο αγώνες στην Αυστρία, το Grand Prix στο Silverstone αλλά και αυτό της Αραγονίας.

Ο αντικαταστάτης του στο Assen ήταν ο Garrett Gerloff που τα πήγε αρκετά καλά, όμως ο Αμερικανός δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην Αυστρία, αφού έχει υποχρεώσεις με τα WSBK.

Αντ’ αυτού, πάνω στη σέλα της Μ1 θα κάτσει ο δοκιμαστής της Yamaha, Cal Crutchlow.

morbidelli_2021_fdwew.jpg

«Αυτή (σ.σ. εννοεί το Misano) είναι μια πίστα που του αρέσει, τη ξέρει καλά και είναι καλή για να κάνει την επιστροφή του», πρόσθεσε ο Razali.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν, είναι πλέον πολύ πιθανόν η ομάδα να έχει καινούργιο δίδυμο οδηγών.

«Περιμένουμε ακόμα την απάντηση του Valentino και της Yamaha», είπε επί του θέματος ο Razali. «Όπως είναι φυσικό, τα τελευταία νέα στην αγορά των οδηγών έχουν ανοίξει ένα σωρό πιθανότητες».

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα σε εμάς, την Yamaha και τους αναβάτες μας. Ωστόσο δεν βιαζόμαστε να ανακοινώσουμε κάτι».

Τα «τελευταία νέα» στα οποία αναφέρεται ο Razali, είναι φυσικά το διαζύγιο ανάμεσα στον Maverick Vinales και την Yamaha στο τέλος του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Franco Morbidelli θα ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα. Επιπλέον, με τον Valentino Rossi να είναι κοντά στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, η ομάδα μάλλον θα έχει δύο θέσεις κενές για την επερχόμενη σεζόν.

morbidelli_2021_fgs.jpg

«Πολλοί οδηγοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να έρθουν στην ομάδα μας και κάποιοι είναι και εκτός MotoGP».

«Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχει χρόνος και ότι έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε. Όλοι ξέρουν τι μπορεί να δώσει η μοτοσυκλέτα της Yamaha και τι μπορεί να πετύχει ένας νεαρός οδηγός ως μέλος της ομάδας μας».

«Έχουμε την υποδομή και τη μοτοσυκλέτα για να προσφέρουμε σε νεαρούς οδηγούς την ευκαιρία να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».

«Το έχουμε δει να συμβαίνει τόσο με τον Morbidelli, όσο και με τον Quartararo. Επομένως με όλο αυτό το ενδιαφέρον, θα περιμένουμε και θα αξιολογήσουμε κάθε περίπτωση οδηγού».

«Δεν θα ανακοινώσουμε το δίδυμο της ομάδας μας παρά μόνο μετά από τους δυο επόμενους αγώνες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 13:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon