.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 15:32

MotoGP: Στο 80% η Mandalika, παίρνει έγκριση στα τέλη Ιουλίου

Η κατασκευή της νέας πίστας Mandalika, που θα φιλοξενήσει αγώνες τόσο για το πρωτάθλημα των WSBK, όσο και του MotoGP, έχει φτάσει στο 80%. Αναμένεται μάλιστα να πάρει έγκριση (homologation) στα τέλη Ιουλίου.

Η πίστα της Mandalika στην Ινδονησία, που αναμένεται ήδη από φέτος να φιλοξενήσει αγώνες WSBK, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Το ποσοστό της κατασκευής της, όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι οι ιθύνοντες της πίστας, έχει φτάσει στο 80% και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση της πίστας στο Instagram γράφει σχετικά:

«Το συνολικό ποσοστό ολοκλήρωσης της πίστας έχει φτάσει το 80,02% και έχουν ασφαλτοστρωθεί περίπου 7.680μ. από τα συνολικά 8,120μ.»

«Στο πρώτο κομμάτι της πίστας μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η δεύτερη ασφαλτόστρωση από τις 03 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στα επόμενα. Αυτή η δεύτερη στρώση θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου».

«Τα τελευταία στάδια των εργασιών θα ολοκληρωθούν πριν την homologation που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου».

mandalika_2.jpg

Προς τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και το κεντρικό κτίριο της πίστας, που αυτή τη στιγμή είναι στο 65%.

Μόλις πάρει την έγκριση (homologation), η πίστα της Mandalika θα έχει μήκος 4.3χλμ με 17 στροφές. Ο πρώτος αγώνας παγκοσμίου ενδιαφέροντος θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, για τα WSBK.

Όσο για το MotoGP, το ντεμπούτο του εν λόγω πρωταθλήματος θα γίνει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το 2022, ενδεχομένως μετά το Grand Prix του Κατάρ τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon