.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 11:06

MotoGP 2021 – Οι χρήσεις των κινητήρων στο πρώτο μισό της σεζόν

Δείτε πόσους κινητήρες έχει χρησιμοποιήσει ή αποσύρει ο κάθε πιλότος του MotoGP στους πρώτους εννέα αγώνες για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Οι χρήσεις των κινητήρων, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της Yamaha, ήταν ένα «καυτό» θέμα για την προηγούμενη σεζόν.

Το θέμα με τις βαλβίδες περιόρισε τους πιλότους του εργοστασίου σε 2-3 κινητήρες για όλη τη χρονιά, με συνέπεια να μειωθούν και οι στροφές για να αυξηθεί το όριο ζωής τους.

Επιπλέον, ο Maverick Vinales αναγκάστηκε να ξεκινήσει από τη γραμμή των pits στο Grand Prix της Valencia, αφού έβαλε έκτο κινητήρα στην Μ1 του.

Ευτυχώς για τους μπλε, το πρώτο μισό του 2021 δεν έχει τέτοια θέματα για την ομάδα.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι πιλότοι έχουν χρησιμοποιήσει τους 4 από τους 7 διαθέσιμους κινητήρες τους, ενώ ο Pol Espargaro και ο τραυματίας Franco Morbidelli έχουν κάνει χρήση τριών μόνο.

Για την ώρα είναι τέσσερεις οι αναβάτες που έχουν χάσει έναν κινητήρα: ο Alex Rins, ο Luca Marini, ο Marc Marquez και ο Franco Morbidelli.

rins_engine_use_2021_fds.jpg

Από αυτούς, μόνο ο Alex Rins έχει χάσει και δεύτερο κινητήρα. Συγκεκριμένα έχει χάσει τους κινητήρες 3-4 και επέστρεψε στον πρώτο και τον δεύτερο κινητήρα για τα Grand Prix σε Γερμανία και Ολλανδία.

Εδώ να σημειώσουμε ότι μόνο η Aprilia έχει παραχωρήσεις φέτος και οι αναβάτες της δικαιούνται εννέα στο σύνολο κινητήρες για όλη τη χρονιά.

Ένα σημαντικό πρόβλημα για τα εργοστάσια και τις ομάδες σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των κινητήρων τους, είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και το καλεντάρι του MotoGP.

Μέχρι στιγμής έχουμε 19 αγώνες στο Ημερολόγιο, ενώ στο σύνολο η Dorna θέλει να γίνουν τουλάχιστον 20 φέτος.

engine_use_first_half_2021.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon